Νότια Κορέα: Παρουσιάστηκε το δεύτερο υποβρύχιο κλάσης Chang Bogo-III

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από το νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό δίκτυο Yonhap την 10η Νοεμβρίου 2020, η Νότια Κορέα παρουσίασε το δεύτερο  εγχώριας κατασκευής ντιζελοηλεκτρικό υποβρύχιο κλάσης Chang Bogo-III Batch-I. Η τελετή έλαβε χώρα στο ναυπηγείο Οκπο της ναυπηγικής εταιρείας Daewoo στην πόλη Γκοτζέ.

Η επίσημη τελετή παρουσίασης του δευτέρου υποβρυχίου κλάσης Chang Bogo-III Batch-I έλαβε χώρα την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020. Το νέο υποβρύχιο έλαβε την ονομασία Ahn Mu (SS-085). Η Νότια Κορέα προγραμματίζει την κατασκευή τριών υποβρυχίων αυτής της κλάσης ως το 2023. Το έργο της κατασκευής των υποβρυχίων ξεκίνησε το 2007 με συνολική αξία $2,77 δισεκατομμυρίων.

Τον Δεκέμβριο 2012, το νοτιοκορεατικό υπουργείο άμυνας ανέθεσε σύμβαση στην ναυπηγική εταιρεία Daewoo (DSME) για την κατασκευή δυο υποβρυχίων KSS-III Batch-I. Η σύμβαση για το τρίτο υποβρύχιο Batch-I ανατέθηκε στην Hyundai Heavy Industries (HHI) τον Νοέμβριο 2016.

Ο στόλος υποβρυχίων της Νότιας Κορέας

Το πρώτο υποβρύχιο  Chang Bogo-III Batch-I, το Dosan Ahn Chang-ho, καθελκύστηκε το 2018 και αναμένεται να εισέλθει σε υπηρεσία περίπου στο τέλος αυτού του έτους. Έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στο Ναυτικό της Νότιας Κορέας τον Δεκέμβριο 2020 και να αρχίσει τις περιπολίες τον Ιανουάριο 2024, σύμφωνα με νοτιοκορεάτες αξιωματούχους.

Το υποβρύχιο Chang Bogo-III Batch-I διαθέτει μήκος 83,3 μ., πλάτος 9,6 μέτρων και βύθισμα σκάφους 7,62 μ. Όταν αναδυθεί εκτοπίζει περίπου 3400 τόνους, 3800 όταν βρίσκεται σε κατάδυση και μπορεί να μεταφέρει πλήρωμα 50 ατόμων. Το SSK εχει τη δυνατότητα αναερόβιας πρόωσης (AIP), ωθείται με έναν ντιζελοηλεκτρικό κινητήρα που περιλαμβάνει τέσσερις κυψέλες καυσίμου με μεμβράνες πολυμερικού ηλεκτρολύτη (PEM) PH1 της βιομηχανία Bumhan ονομαστικής ισχύος 150 kW η κάθε μία. Μπορεί να φτάσει στην ανώτατη ταχύτητα των 12 κόμβων στην επιφάνεια της θάλασσας και 20 κόμβων σε κατάδυση. και βασική αυτονομία σε ανάδυση 10000 ναυτικών μιλίων (18520 χλμ) με 8 κόμβους.

Το σκάφος είναι εξοπλισμένο με οχτώ τορπιλο-σωλήνες των 533 χλστ που μπορούν να εξαπολύσουν την βελτιωμένη έκδοση της τορπίλης βαρέος τύπου Baek Sang Eo (White Shark) της τοπικής εταιρεία LIG NEX και έξι συστήματα σωλήνων κάθετης εκτόξευσης που μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους κρουζ χερσαίας προσβολής όπως το Seong-ryong.

Οι αισθητήρες και τα συστήματα πλοήγησης των υποβρυχίων KSS-III Batch-I θα περιλαμβανουν ιστούς ηλεκτροπτικής επιτήρησης, συστήματα συλλογή πληροφοριών από το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα (SIGNIT) και σύστημα υπέρυθρων για τις κρυφές επικοινωνίες. Επίσης, το υποβρύχιο θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα αδρανειακής πλοήγησης (INS), παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού (GPS), ναυτικό ραντάρ, ηλεκτρονικά συστήματα υποστήριξης (ESM).

Το υποβρύχιο θα εφοδιαστεί με το σύστημα Weapon Handling Launch System της Babcock, ενα σύστημα μάχης υποβρυχίου εγχώριας κατασκευής απο την Hanwha Systems, ενεργό ηχοβολιστικό και συρόμενο ραντάρ για τον εντοπισμό των στόχων.

Πηγή: navyrecognition.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.