Πεζοναύτες του 1ου Λόχου του Αποβατικού Τάγματος 3/8, της 26ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών εκτελούν βολές με τα ατομικά τυφέκια τους κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης επάνω στο USS Kearsarge (LHD-3) ενώ κατευθύνονται προς το Πακιστάν. (US Marines-Flickr)

Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2015, το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) θα δημιουργήσει μια νέα μονάδα στην Μέση Ανατολή, η οποία θα έχει ως αποστολή την αντιμετώπιση κρίσεων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων εκτάκτων αναγκών σε πρεσβείες δημοσιοποίησε ο ιστότοπος Marine Corps Times την 10η Απριλίου 2014.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, περίπου 1900 πεζοναύτες και ναύτες θα δημιουργήσουν την Κεντρική Διοίκηση Αποσπάσματος Ειδικών Ναυτικών-Αεροπορικών-Επίγειων Αποστολών (SPMAGTF-CENT) κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2015. Η μονάδα θα είναι παρόμοια με την μονάδα αντιμετώπισης κρίσεων SPMAGTF στην Ισπανία, όμως η ακριβής τοποθεσία – ή τοποθεσίες – όπου θα εγκατασταθούν στην Μέση Ανατολή είναι ακόμα αδιευκρίνιστες, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Κεντρικής Διοίκησης του Σώματος Πεζοναυτών (CENTCOM) Αντισυνταγματάρχης Τζοι Κλόπελ.

“Οι πεζοναύτες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν την SPMAGTF-CENT, η οποία αποτελείται από ένα στοιχείο διοίκησης, χερσαίο στοιχείο μάχης, αεροπορικό στοιχείο μάχης και στοιχείο διοικητικής μέριμνας παρέχοντας στην CENTCOM με μία ευέλικτη αυτό-αναπτυσόμενη και αυτοτροφοδοτούμενη επιλογή για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων εκτάκτων επιχειρήσεων, πρόσθεσε.

Οι χερσαίες και υποστηρικτές δυνάμεις της SPMAGTF-CENT θα εξοπλιστούν, ώστε να πραγματοποιούν αποστολές ενίσχυσης πρεσβειών, εφεδρείας ασφαλείας και ανθρωπιστικής βοήθειας δήλωσε ο Κλόπελ.

Η μονάδα θα εξοπλιστεί με αρκετά αεροπλάνα και ελικόπτερα, ένας ισχυρός συνδυασμός ο οποίος δημιουργεί “μια εξαιρετικά ευέλικτη δύναμη ανταπόκρισης κρίσεων” δήλωσε. Η οποία, σε διάφορες στιγμές, θα περιλαμβάνει επιθετικά αεροσκάφη όπως τα AV-8B Harrier και F/A-18 Hornet, όπως επίσης και αεροσκάφη υποστήριξης όπως το MV-22 Osprey και το KC-130J Super Hercules.

O συγκεκριμένος εξοπλισμός θα παρέχει στην μονάδα την ευκαμψία για να εκτελέσει εμπλοκές military-to-military και συνεργασίες ασφαλείας στην Μέση Ανατολή με συμμαχικές χώρες, όπως επίσης και να επιστρατεύσει με σκοπό να καλύψει μεγαλύτερες επιχειρησιακές ανάγκες.
Η δημιουργία, στην περιοχή ενός Αποσπάσματος Μάχης Πεζοναυτών (MAGTF), θα παρέχει στους Διοικητές ακόμα μία επιπρόσθετη επιλογή, στην περίπτωση που θα ξεσπάσει μία κρίση, δίνοντας τους τη δυνατότητα διαχείρισης διαφορετικών τύπων απειλών με μια κλιμακούμενου μεγέθους δύναμη.

“Καθώς αποχωρούμε από το Αφγανιστάν, υπάρχουν αρκετές συμπλοκές, αντιπαραθέσεις και καταστάσεις που καταδεικνύουν πως οι δυνητικές απειλές για τα επόμενα χρόνια θα αυξηθούν και θα γίνουνε περισσότερο ταυτόχρονες.” δήλωσε “εντός ωρών, η SPMAGTF-CENT θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον οργανικό αερομεταφορικό εξοπλισμό της, για να μετακινήσει στοιχεία ανταπόκρισης κρίσης επιπέδου λόχου πεζικού με συνοδεία αεροσκάφων, σε διάφορες τοποθεσίες με σκοπό να πραγματοποιήσουν προστασία κρίσιμων υποδομών, ενίσχυση πρεσβείας ή να υπηρετήσουν ως προκεχωρημένο τμήμα μιας μεγαλύτερης δύναμης.”

Καθώς οι λεπτομέρειες βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας από την SPMAGTF-CENT, είναι πιθανό η μονάδα να εγκατασταθεί σε μία υφιστάμενη στρατιωτική βάση. Το Σώμα Πεζοναυτών κατασκεύασε το 2011 ένα στοιχείο διοίκησης στο Μπαχρέιν, στο οποίο στεγάζονται περίπου 150 άτομα διοικητικων υπηρεσίων. Η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει προκεχωρημένη παρουσία σε μία αεροπορική βάση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ο Στρατός Ξηράς στο Κουβέιτ.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: