Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συμμετείχε στην 7η Διάσκεψη Αρχηγών ΓΕΕΘΑ των Βαλκανικών Χωρών, η οποία διεξήχθη στα Τίρανα την 22 Μαΐου 2013.

Φωτογραφία απο την 7η Διάσκεψη Αρχηγών ΓΕΕΘΑ των Βαλκανικών Χωρών, η οποία διεξήχθη στα Τίρανα την 22 Μαΐου 2013.(Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Στη διάσκεψη, που αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας στην περιοχή, συμμετείχαν, εκτός των 9 ιδρυτικών χωρών (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία), ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ (EUMC) καθώς και ανώτατοι Αξιωματούχοι από το ΝΑΤΟ και άλλα έθνη.

Στη Διάσκεψη δόθηκε έμφαση στη σημασία της περιφερειακής στρατιωτικής συνεργασίας και των στενών γειτονικών σχέσεων μεταξύ των Βαλκανικών χωρών, για τη διατήρηση και βελτίωση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος στην περιοχή των Βαλκανίων και ευρύτερα και επιβεβαιώθηκε η πρόθεση για την περαιτέρω εμβάθυνσή της.

Φωτογραφία απο την 7η Διάσκεψη Αρχηγών ΓΕΕΘΑ των Βαλκανικών Χωρών, η οποία διεξήχθη στα Τίρανα την 22 Μαΐου 2013.(Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι τα αποτελέσματα των εργασιών της Συντονιστικής Ομάδας και των δύο Υποομάδων Εργασίας της Διάσκεψης παρείχαν το αναγκαίο πλαίσιο για μία εποικοδομητική συζήτηση-προσέγγιση, η οποία αφορά τόσο στις προκλήσεις και απειλές ασφαλείας στον 21ο αιώνα, που μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω των κοινών προσπαθειών, όσο και στην περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης-επιμόρφωσης και ασκήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών .

Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων, η ελληνική πλευρά παρουσίασε τον Σχηματισμό Μάχης της ΕΕ, HELBROC καθώς και το αντίστοιχο Ελληνικό Επιχειρησιακό Στρατηγείο.

Φωτογραφία απο την 7η Διάσκεψη Αρχηγών ΓΕΕΘΑ των Βαλκανικών Χωρών, η οποία διεξήχθη στα Τίρανα την 22 Μαΐου 2013.(Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Όλοι οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν τον Υποστράτηγο Xhemal GJUNKSHI και το επιτελείο του για την υποστήριξη που παρείχαν στην επιτυχή πραγματοποίηση της Διάσκεψης, καθώς και για την θερμή φιλοξενία τους.

Η επόμενη Διάσκεψη θα διεξαχθεί στο Σαράγεβο το 2014, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Υποστράτηγου Anto JELEČ.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: