Ο Α/ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το Κέντρο Εξομοιωτών στη Αλεξανδρούπολη (φωτογραφίες)

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφτηκε το Κέντρο Εξομοιωτών αρμάτων μάχης LEO1Α5 και LEO2HEL στην Αλεξανδρούπολη.

Στη φωτογραφία ο σταθμός εκπαιδευτή (ios) του εξομοιωτή βολής Leopard 2 HEL, ATT. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Το Κέντρο, το οποίο θεωρείται ως το καλύτερο σύστημα Εξομοιωτών αρμάτων μάχης στην Ευρώπη, παρέχει τη δυνατότητα ρεαλιστικής εκπαίδευσης των πληρωμάτων των αρμάτων LEO1Α5 και LEO2HEL το οποίο θεωρείται από τα κορυφαία άρματα μάχης στον κόσμο.

Στη φωτογραφία ο Α/ΓΕΕΘΑ ενημερώνεται απο τον Διοικητή του ΚΕΞ για την διαδικασία της εκπαίδευσης στους εξομοιωτές βολής Leopard 1 A5, TFS. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Αποτελείται από 4 πύργους αρμάτων LEO2HEL, 2 καμπίνες οδήγησης LEO2HEL, 3 καμπίνες βολής LEO1A5, 2 καμπίνες οδήγησης LEO1A5 και 13 σταθμούς ΣΔΕ “ΗΝΙΟΧΟΣ”.

Α/ΓΕΕΘΑ και Διοικητής του ΚΕΞ στο χώρο του εξομοιωτή βολής ATT, Leo 2 HEL. O ΑTT χρησιμοποιεί ως εξομοιωτή ένα πύργο άρματος ο οποίος περιστρέφεται. Για την προβολή των εικονικών στόχων χρησιμοποιείται η διαδικασία της οπίσθιας προβολής ώστε η εκπαίδευση να έχει το μεγαλύτερο βαθμό ρεαλιστικότητας.(Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=2VxPYG4T-Qk&feature=youtu.be]

Ενημέρωση στην αίθουσα Auditorium του KΕΞ. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Ενημέρωση του A/ΓΕΕΘΑ στην αίθουσα εξομοιωτών βολής Leopard 1 A5. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Εξομοιωτής βολής Leopard 2 HEL. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Ο σταθμός εκπαιδευτή (ios) του εξομοιωτή βολής Leopard 2 HEL. Ο εκπαιδευτής για την καλύτερη εκτέλεση της εκπαίδευσης μπορεί να χρησιμοποιήσει 5 πολυλειτουργικές οθόνες και μία οθόνη κλειστού κυκλώματος ασφαλείας (CCTV). (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Ο σταθμός χαμηλής εξομοίωσης του οδηγού Leopard 2 HEL. Σε αυτόν τον εξομοιωτή εισέρχεται ο ΟΔΜΑ όταν εκτελείται εκπαίδευση τακτικών ασκήσεων όπου τότε είναι αναγκαία η κίνηση των εξομοιωτών Leo 2 HEL σε σχηματισμούς μάχης. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Ανάμεσα στα δύο κτίρια του ΚΕΞ. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ στο Κέντρο Εξομοιωτών στην Αλεξανδρούπολη. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.