ΗΠΑ: Ο αντικαταστάτης του M113 θα δεχθεί πυροβόλο 30 χλστ και εκτοξευτή Α/Τ πυραύλων

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) σχεδιάζει να τοποθετήσει στα νέα τεθωρακισμένα οχήματα πολλαπλών χρήσεων (AMPV) έναν ανεπάνδρωτο πύργο με πυροβόλο 30 χλστ και εκτοξευτή πυραύλων Javelin.

Tα οχήματα AMPV θα αντικαταστήσουν τις πέντε εκδόσεις της οικογενείας τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) M113, τα οποία βρίσκονται στην υπηρεσία από την εποχή του πολέμου του Βιετνάμ.

Ο Στρατός των ΗΠΑ αναμένει ότι μια έκδοση του νέου AMPV θα δεχθεί ένα νέο οπλικό σύστημα που θα πρέπει να λειτουργεί ένα πυροβόλο 30 χλστ Northrop Grumman Bushmaster Mk44S και ένα πολυβόλο 7,62 χλστ M240B και επίσης θα είναι οπλισμένο με εκτοξευτή αντιαρματικού πυραύλου Javelin ή Spike.

Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να είναι η νεα εξέλιξη της εταιρείας EOS Defense Systems USA, θυγατρική της Electro Optic System, με την ονομασία R800.

Ο R800, η επόμενη γενιά τηλεχειριζόμενων σταθμών οπλισμού (RWS), δοκιμάζεται ήδη μαζί με τα νεότερα οχήματα μάχης του Στρατού των ΗΠΑ και αποκαλύφθηκε σε μια ειδική εκδήλωση για τον εορτασμό της παρουσίασης του πρώτου ολοκληρωμένου RWS R400 που κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις Χάντσβιλ στην Αλαμπάμα.

Ο νέος RWS είναι ελαφρύτερος, ταχύτερος, καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και παρέχει χαμηλότερο κέντρο βάρους. Επίσης διαθέτει την ικανότητα υποδοχής βαριών πολυβόλων, ηλεκτρικών πυροβόλων ταινίας φυσιγγίων, πυραύλων και μελλοντικά μη θανατηφόρων πυρομαχικών για εγχωρία χρήση ή επιχειρήσεις υποστήριξης ειρήνης και προστασίας των συνόρων.

Ενσωματώνει εξελιγμένες ικανότητες επιτήρησης όπως σταθεροποιημένους αισθητήρες μεγάλου βεληνεκούς και σάρωση του τομέα μάχης με 200 προγραμματιζόμενα σημεία συσχέτισης στόχων (ΣΣΣ) για ταχεία προσβολή των πιθανών στόχων απο κατάσταση επιτήρησης.

Όπως επισημάνθηκε από την εταιρεία, το νέο πρωτοποριακό οπλικό σύστημα χαμηλού βάρους διαθέτει κοινά χαρακτηριστικά στους αισθητήρες, τις διεπαφές ανθρώπου-μηχανής (HMI) και το λογισμικό σε ολόκληρη την οικογένεια ηλεκτροπτικών αισθητήρων (EOS) το οποίο προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων στη διοικητική μέριμνα και την συντήρηση καθώς πολλαπλοί σταθμοί RWS EOS είναι σε υπηρεσία με τον Στρατό των ΗΠΑ.

Πηγή: defence-blog.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.