Ο ινδικός Στρατός άρχισε την εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων του Τουρκμενιστάν στις επιχειρησιακές ελεύθερες πτώσεις ως τον προπομπό σειράς ειδικά προσαρμοσμένων εκπαιδευτικών αντικειμένων που θα επακολουθήσουν που θα συνεισφέρουν στη δημιουργία ικανοτήτων των τουρκμενικές Ειδικών Δυνάμεων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Τουρκμενιστάν, γνωστές επισήμως ως ο Τουρκμενικός Εθνικός Στρατός, αποτελούνται από τις Επίγειες Δυνάμεις, τις Αεροπορικές και Αντιαεροπορικές Δυνάμεις, το Ναυτικό και άλλους ανεξάρτητους σχηματισμούς (Συνοριακές Δυνάμεις, Εσωτερικές Δυνάμεις και Εθνοφρουρά). Οι Ειδικές Δυνάμεις φαίνεται πως είναι μια πρόσφατη προσθήκη, εξ ου και η έλλειψη λεπτομερειών σχετικά με την σύνθεση τους.

Ο Στρατός του Τουρκμενιστάν θεωρείται ως ο πιο ουδέτερος μεταξύ όλων των πρώην δημοκρατιών της Σοβιετικής Ένωσης. Ο Στρατός της χώρας δεν έχει υπογράψει την Συμφωνία της Τασκένδης τον Μάιο 1992, αποκτώντας καθεστώς παρατηρητή στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της  Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (KAK). Το πρώτο στρατιωτικό δόγμα του Στρατού του Τατζικιστάν υιοθετήθηκε το 1994. Η ουδέτερη πολιτική του Τουρκμενιστάν τονίστηκε επίσης το 1996 κατά τον πόλεμο του Αφγανιστάν, διατηρώντας ομαλές σχέσεις τόσο με τους Ταλιμπάν όσο και με την αφγανική κυβέρνηση. Μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, Στρατιώτες του Συνασπισμού δεν αναπτύχθηκαν στην επικράτεια του Τουρκμενιστάν. Ο πρόεδρος Σαπαρμουράτ Νιγιάζοφ αρνήθηκε να παρέχει βάση στην Γερμανική κυβέρνηση για την στέγαση γερμανικών αεροσκαφών, υποστηρίζοντας ότι η χώρα προτίθεται να συνεχίσει να τηρεί τις αρχές της ουδετερότητας. Το 2002, κατόπιν εντολής του Νιγιάζοφ ιδρύθηκε ο «Στρατός Εργασίας» με ειδικές στρατιωτικές εργατικές μονάδες. Οι Στρατιώτες αυτών των μονάδων άρχισαν να αποστέλλονται από τις στρατιωτικές μονάδες τους σε επιχειρήσεις, σε περιοχές κατασκευών και σε νοσοκομεία ως φτηνά εργατικά χέρια, διαγραφόμενοι από την δύναμη του υπουργείο Άμυνας. Το 2009 ο όμιλος πληροφοριών Jane’s έγραψε: «Ο Στρατός του Τουρκμενιστάν είναι, ήδη και για τα πρότυπα της Κεντρικής Ασίας, κακοσυντηρημένος  και με πολύ φτωχή χρηματοδότηση».

Εβδομάδες μετα την έναρξη της πρώτης θητείας του, ο πρόεδρος Γκουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ ανακοίνωσε την απόφαση του να επικυρώσει το δεύτερο στρατιωτικό δόγμα της χώρας, ανακηρύσσοντας επισήμως την ουδετερότητα και γνωστοποιώντας ότι τα σύνορα με το Αφγανιστάν θα είναι κύρια προτεραιότητα της εθνικής ασφάλειας. Το 2016, υιοθετήθηκε ένα νέο στρατιωτικό δόγμα από τον Μπερντιμουχαμέντοφ.

Τον Νοέμβριο 2018, ο πρόεδρος Μπερντιμουχαμέντοφ ανανέωσε το στρατιωτικό δόγμα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

 

Πηγή: armyrecognition.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: