Κυκλοφόρησε η β’ έκδοση του βιβλίου “Ο Ναυτικός Πόλεµος κατά την Ελληνική Επανάσταση 1821-1829’’

Κυκλοφόρησε από την Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού (ΥΙΝ) η β’ έκδοση του βιβλίου του Αντιναυάρχου ε.α Κωνσταντίνου Μεταλληνού Π.Ν µε τίτλο “Ο Ναυτικός Πόλεµος κατά την Ελληνική Επανάσταση 1821-1829’’. Στους δύο τόµους του βιβλίου εξετάζεται ο ναυτικός πόλεµος κατά την Ελληνική Επανάσταση σε όλες του τις διαστάσεις.

Στον τόµο Α΄ συγκρίνονται οι δυνάµεις των αντιπάλων στόλων (ελληνικού και τουρκο-αιγυπτιακού) και αξιολογούνται η Οργάνωση/ Διοίκηση και η Διοικητική Μέριµνα/ Οικονοµική Υποστήριξη που διέθεταν και αναλύεται η Στρατηγική/ Τακτική που εφάρµοσαν. Ιδιαίτερα καταγράφονται και αξιολογούνται οι δύο βασικοί πυλώνες τους: τα πλοία και τα πληρώµατα.

Επίσης εξετάζεται διεξοδικά το (πρώτο) ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραµµα για την απόκτηση ιστιοφόρων και ατµοκίνητων πολεµικών πλοίων, ενώ αναφέρονται και τα ανάλογα προγράµµατα των τουρκο-αιγυπτίων. Εκτενής αναφορά επίσης γίνεται και στη µορφή των µεγάλων ευρωπαϊκών ιστιοφόρων στόλων και στη σφοδρότητα των επικών ναυτικών συγκρούσεων της εποχής. ΄Ετσι παρέχεται στον αναγνώστη το απόλυτο υπόδειγµα για να συγκρίνει τη µορφή και τον τρόπο δράσης των αντιπάλων στόλων: του ελληνικού και του τουρκο-αιγυπτιακού.

Στον τόµο Β΄ αποτυπώνονται µε κάθε δυνατή πληρότητα οι συγκρούσεις µεταξύ των ελληνικών και των τουρκο-αιγυπτιακών ναυτικών δυνάµεων κατά την περίοδο 1821-1829 και η εµπλοκή των στόλων Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας στην τελική φάση του πολέµου. Τα διαδραµατισθέντα στη θάλασσα περιγράφονται πάντοτε σε συνάρτηση µε τα συναφή στρατιωτικά και πολιτικο-οικονοµικά συµβάντα, καθώς και τις διεθνείς εξελίξεις. Η περιγραφή και ανάλυση των κυριότερων ναυµαχιών υποβοηθείται από σχεδιαγράµµατα και χάρτες.

Η νέα έκδοση του βιβλίου διατίθεται από τα παρακάτω σηµεία πώλησης:

α. ΥΙΝ (Μαρκόνι 20, Βοτανικός)
β. Παράρτημα Αθηνών Υδρογραφικής Υπηρεσίας- οδός Παπαρρηγοπούλου 2, Πλ. Κλαυθμώνος (κτίριο ΔΔΜΝ)
γ. Παράρτημα Πειραιά Υδρογραφικής Υπηρεσίας οδός Ακτή Μουτσοπούλου 66, Πειραιάς (δίπλα στο ΝΝΠ)
δ. Προμηθευτικός Οργανισμός Ναυτικού (ΠΟΝ)

Το βιβλίο διατίθεται µε συµβολική τιµή πώλησης:
Τόµος Α’: 10 ευρώ, Τόµος Β’: 20 ευρώ, Τόµοι Α’ & Β’: 25 ευρώ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.