Ο Στρατός του Ιράν παρουσίασε επισήμως το νέο άρμα μάχης Karrar (βίντεο&φωτ)

Sheykh Babak/twitter.com

[dropcap size=small]Ο[/dropcap]ι Ιρανικές Ένοπλες Δυνάμεις παρουσίασαν επισήμως το νέο άρμα μάχης Karrar. Το Karrar είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του άρματος μάχης T-72 Shilden. Η εξωτερική εμφάνιση του Karrar φαίνεται παρόμοια με του ρωσικής κατασκευής T-90MS αλλά με κάποια ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

Ο υπαρχηγός των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποστράτηγος Κιούμαρς Χεϊντάρι, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έχουν εξοπλίσει τα εγχώριας κατασκευής, τελευταίας τεχνολογίας, άρματα μάχης με την ονομασία Karrar, με χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά πού διαθέτουν τα ρωσικά άρματα μάχης T-90.

“Τα άρματα Karrar παραδόθηκαν στις μάχιμες μονάδες των Χερσαίων Δυνάμεων” είπε τον Αύγουστο του 2016 ο υποστράτηγος Χεϊντάρι στους δημοσιογράφους.
Υπογράμμισε επίσης τα σχέδια τοποθέτησης νέων, σύγχρονων και τελευταίας τεχνολογίας συστημάτων πάνω στα άρματα Karrar και Zulfiqar.

Το άρμα μάχης Karrar είναι εφοδιασμένο με νέα εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση (ERA) στο εμπρόσθιο μέρος του σκάφους, στα πλευρά του σκάφους και υποτίθεται στον πύργο. Το πίσω μέρος προστατεύεται από θωράκιση γρίλιας, ενώ τα πλευρικά καλύμματα ερπυστριών που είναι κατασκευασμένα από λάστιχο με κυματοειδές σχέδιο είναι τοποθετημένα στις πλευρές του σκάφους κάτω από την ERA.Το άρμα είναι επίσης εφοδιασμένο με νέο τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό (RWS).

Ο κυρίως οπλισμός του Karrar μπορεί να είναι ένα 125 χιλιοστών λειόκαννο πυροβόλο. Ένας τηλεχειριζόμενος οπλικός σταθμός είναι τοποθετημένος στην οροφή του πύργου ο οποίος μπορεί να οπλιστεί με ένα βαρύ πολυβόλο 12,7mm ή 14,7mm.

Φωτογραφίες απο την γραμμή παραγωγής του Karrar. (Φωτογραφίες απο τον Yuri L)

Απόδοση/Μετάφραση από το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο blog Naval Analyses

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

  1. Με χαμηλό σε ύψος πύργο, με απλή αλλά καλή θωράκιση, με ΑΤ πύραυλο κλπ.

    Με τα συμπεράσματα του πολέμου στην Συρία.

    Πολύ καλό και πολύ φτηνό μπράβο τους.

    Πόσο προ υπολογισμό είπαμε ότι έχουν; Πόσα δίνουν για όπλα;

    Όχι τα τεράστια ποσά που νομίζουμε εμείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.