Ο βρετανικός Στρατός παρέλαβε τα δύο πρώτα τεθωρακισμένα ARES

©General Dynamics UK Twitter | Ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο όχημα General Dynamics UK ARES του βρετανικού Στρατού.

Η εταιρεία General Dynamics United Kingdom παρέδωσε τα δύο πρώτα τεθωρακισμένα ερπυστριοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα ARES στον βρετανικό Στρατό μετά τους επιτυχημένους ελέγχους των Δοκιμών Γενικής Αποδοχής. Τα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν, αρχικά, από την ομάδα του Κέντρου Τεθωρακισμένων στο Μπόβινγκτον για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Το ARES είναι μια εκδοσή της οικογένειας ερπυστριοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος AJAX που θα αντικαταστήσει το ερπυστριοφόρο αναγνωριστικό όχημα CVRT που είναι σε υπηρεσία με τον βρετανικό Στρατό.

Οι πλατφόρμες AJAX, αποτελούμενες από έξι εκδόσεις, θα παραδοθούν στον βρετανικό Στρατό μεταξύ 2019 και 2024, και θα υπηρετήσουν στην καρδία των σχηματισμών της Ταξιαρχιών Τεθωρακισμένου Πεζικού, προσφέροντας τις ουσιαστικές ικανότητες στο Τεθωρακισμένο Ιππικό μέσα στο πρόγραμμα αναθεώρησης στρατηγικής άμυνας και ασφάλειας Army 2020.

Το ARES θα χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά και την υποστήριξη ειδικών στρατευμάτων σε όλο το πεδίο μάχης για την υποστήριξη των ελιγμών συνδυασμένων όπλων στο μικρότερο τακτικό πλαίσιο, μαζί με τα στρατεύματα που χρησιμοποιούν το AJAX. Εν υπηρεσία, το ARES θα παρέχει ασφαλή μεταφορά πλήρως εξοπλισμένων στρατιωτών σε ενα καλά προστατευμένο περιβάλλον. Κατά την αποβίβαση τα στρατεύματα θα μπορούν να κινηθούν, εκτελέσουν πιο αποτελεσματικά, ποικιλία αποστολών, όπως αποβιβασμένη επιτήρηση (συμπεριλαμβανομένων των περιπολίων), σημεία παρατήρησης και αναγνώριση.

Όπως και με τις υπόλοιπες εκδόσεις, διαθέτει πλήρως ενσωματωμένα υποσυστήματα που αξιοποιούν την εξελιγμένη Ηλεκτρονική Αρχιτεκτονική του. Η φονικότητα παρέχεται μέσω ενός τηλεχειριζόμενου οπλικού συστήματος, το οποίο παρέχει δυνατότητα αυτοπροστασίας και μπορεί να πυροδοτηθεί εν κινήσει, πίσω απο την προστασία της θωράκισης. Το τηλεχειριζόμενο οπλικό σύστημα είναι τοποθετημένο ως βασικό σύστημα σε όλες τις εκδόσεις και μπορεί να αντικαταστήσει το κύριο σκοπευτικό της έκδοσης AJAX.

Το ARES προσφέρει επίσης την ευελιξίας της Κοινής Βασικής Πλατφόρμας που μπορεί να προσαρμοστεί και σε άλλους ρόλους, όπως: Αναγνώρισης Μηχανικού και Διοίκηση και Έλεγχος.

Μετάφραση/Απόδοση απο το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.