Μετά την απομάκρυνση αυτού του μικροσκοπικού ντροουν από το οπλοστάσιο του το 2016 και 2017, ο βρετανικός Στράτος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορουσε να κάνει αλλιώς απ΄ το να το επανεισαγάγει σε υπηρεσία καθώς και να αγοράσει επιπρόσθετα συστήματα.

Ο βρετανικός Στράτος αναφέρεται σε αυτά τα ντροουν ως PRS, ή “Προσωπικά Συστήματα Αναγνώρισης” και δήλωσε ότι απαιτούνται τριάντα από αυτά για να την “μεγιστοποίηση της εκμετάλλευσης τους μέσα στο πείραμα STRIKE,” όπως αναφέρει το C4ISR.net. Το πείραμα STRIKE ειναι η αλλαγή οργάνωσης των δυνάμεων που υιοθετήθηκε από τον βρετανικό Στρατό στα τέλη του 2017, με στόχο τον σχηματισμό μιας επιχειρησιακής Ταξιαρχίας Κρούσης μέχρι το 2020. Το 2018, οι παρατηρητές επεσήμαναν οτι οι αναδιοργανώσεις για την Ταξιαρχία Κρούσης, σε συνδυασμό με την απώλεια των Black Hornet, άφησαν τις μονάδες χωρίς οποιαδήποτε ικανότητα ανεπάνδρωτης αναγνώρισης.

Από το 2017, έχουν παρουσιαστεί δυο νέες εκδόσεις του Black Hornet: Μια με νυχτερινή παρατήρηση, και μία ακόμα που ειναι αρθρωτή, με δυνατότητα πρόσθεσης εξαρτημάτων για τις απαιτούμενες αποστολές. FLIR, η οποία αποκτήθηκε απο την αρχικό κατασκευαστή του Black Hornet, Prox Dynamics, το 2016, επίσης παρουσίασε μια μονάδα φόρτισης και μεταφοράς  ντροουν που μπορεί να εγκατασταθεί σε οχήματα, παρέχοντας σε ομάδες ρομπότ και όμοιων τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού να εξαπολύσουν τον δικό τους μικρό στόλο ανιχνευτών.

Το κόστος για να εξοπλιστεί ο βρετανικός Στρατός με τριάντα Black Hornet πλησιάζει τα £1.4 εκατομμύρια ($1,8 εκατ.), το οποίο σημαίνει περίπου $60000 το τεμάχιο ντρόουν. Σε ένα παράρτημα όπου εξηγεί γιατί το υπουργείο άμυνας έψαξε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, το C4ISR.net μετέδωσε οτι η βρετανική παραγγελία γράφει ότι “η FLIR ειναι η μοναδική εταιρεία που μπορεί να παράξει τον αριθμό των nano-drone που απαιτούνται μέσα στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα” στις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Αυτο που δεν αναφέρθηκε πάρα το γεγονός οτι μπορεί εύκολα να υποτεθεί ειναι το μικροσκοπικό μέγεθος και το χαμηλό βάρος το καθιστούν πολύ ευαίσθητο στον άνεμο. Αναφέρθηκε ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, οι χειριστές δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα Black Hornet εξαιτίας της δύναμης του ανέμου που όμως δεν θα απέτρεπε τα βαρύτερα ντροουν να πετάξουν. Εν πάση περιπτώσει, το μικροσκοπικό Black Hornet παρουσιάζει τόσα πολλά πλεονεκτήματα που γενικότερα οι χρήστες τους εκφράζουν την μεγαλη ικανοποίηση τους.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: