O Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην KavalaExpo 2019

Την πίστη του στο επιχειρείν προκειμένου να ανακάμψει πλήρως η ελληνική οικονομία και να βγει η χώρα από το τέλμα των προηγούμενων ετών, εξέφρασε από την Καβάλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος από το βήμα της 27ης KAVALAEXPO 2019 που εγκαινίασε χθες το βράδυ στο σύγχρονο εκθεσιακό – συνεδριακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην περιοχή της Νέας Καρβάλης.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Παναγιωτόπουλος, παρουσία πολλών ξένων επιχειρηματικών αποστολών από τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Κύπρο, τη Ρουμανία και τη Ρωσία τόνισε ότι η χώρα επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα σημειώνοντας ότι «τα καλά σημάδια φάνηκαν από την αρχή κι όχι γιατί οι αγορές αξιολόγησαν πολύ καλά την πολιτική αλλαγή αλλά γιατί έγιναν πράγματα από τους πρώτους κιόλας μήνες, όπως ότι ξεμπλόκαρε η επένδυση στο Ελληνικό, αποφεύχθηκε η χρεοκοπία της ΔΕΗ, προχώρησε  η μεγάλη τουριστική επένδυση στην Αφάντου της Ρόδου».

Ο υπουργός αναφερόμενος στον δικό του τομέα υπογράμμισε ότι παρουσιάζεται μεγάλο ενδιαφέρον από στρατηγικούς επενδυτές που στοχεύουν στην αμυντική βιομηχανία της χώρας, για να συμπληρώσει ότι «ήδη οι επενδυτές άρχισαν να περνούν το κατώφλι του υπουργείου, να κάθονται στο τραπέζι των συσκέψεων και να αναδεικνύουν την επενδυτική τους πρόταση γιατί ξέρουν ότι αυτοί που έχουν απέναντί τους είναι φιλικοί προς τις επενδύσεις, όπως ξέρουν και ότι θα κινηθούν γρήγορα όλες οι δομές του κράτους. Τα αποτελέσματα πρέπει να είναι ταχύτατα και μετρήσιμα, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις και λάθη».

«Σ’ ένα μήνα από σήμερα», συνέχισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «θα έχουν ξεκινήσει οι διαγωνιστικές διαδικασίες για όλες τις μεγάλες εταιρίες  στις οποίες εμπλέκεται και η αμυντική βιομηχανία της χώρας, όπως τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η ΕΛΒΟ, η ελληνική αεροπορική βιομηχανία με το μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των F16 που θα μπορούσε να προσελκύσει δουλειές δισεκατομμυρίων από κράτη της ευρύτερης περιοχής, τα ναυπηγεία, τα οποία δεν θα αξιοποιηθούν μόνος προς όφελος του Πολεμικού Ναυτικού επισκευάζοντας διάφορα σκάφη του, στα οποία επίσης με δυο τροπολογίες δίνεται παράταση στη λειτουργία τους έως ότου υλοποιηθούν οι επενδυτικές προτάσεις που έχουμε στα χέρια μας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «αν θέλουμε αυτή η χώρα να απογειωθεί αναπτυξιακά πρέπει να στηριχθεί στις επιχειρηματικές δυνάμεις που διαθέτει, στη δυνατότητα να προσελκύει επενδύσεις αλλά και τη δυνατότητα να στηρίζει αυτούς που επενδύουν και όσους έβαλαν πλάτη τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, όπως η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας».

«Η Έκθεση χρόνο με τον χρόνο αποκτά ορμή και δυναμική και αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη της Καβάλας, για την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. Αυτό το μεγάλο για τα δεδομένα της τοπικής κοινωνίας γεγονός, είναι υποχρέωσή μου με όποια ιδιότητα και αν έχω, να έρχομαι εδώ και να το επισκέπτομαι. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις κατ’ επέκταση έπρεπε να δώσουν το «παρών» όχι γιατί εγώ είμαι αυτήν τη στιγμή ο πολιτικός προϊστάμενος, αλλά γιατί δέχτηκα το ενδιαφέρον της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας για να καταγράψουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις μία παρουσία, μετά τη μεγάλη επιτυχία της παρουσίας τους στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Ήταν σκόπιμο οι Ένοπλες Δυνάμεις να δείξουν με τη σημερινή παρουσία τους ότι αποτελούν ένα ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας και φυσικά να καταδείξουν ότι όταν ως πολίτες αισθανόμαστε ασφαλείς και οι επιχειρηματίες λειτουργούν και οικονομία πηγαίνει μπροστά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Αθήνα και ειδικότερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας χαρακτηρίζοντας της ιδιαίτερα σημαντική και διόλου τυχαία για τη χρονική συγκυρία που γίνεται, κάνοντας λόγο για απογείωση της στρατηγικής σχέσης των δυο χωρών προς το αμοιβαίο συμφέρον και όφελος των δυο χωρών, ένα όφελος όχι μόνο αμυντικό αλλά και επενδυτικό. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και να χρήματα που θα επενδυθούν σε αυτό καθώς θα γίνεται μερική χρήση του λιμανιού από τους Αμερικανούς.

Στηρίζοντας την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων

Η 27η KAVALAEXPO 2019 που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Επιμελητήριο Καβάλας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, άνοιξε τις πύλες της το βράδυ της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, συμμετέχον σε αυτήν 180 επιχειρήσεις και πολλές ξένες επιχειρηματικές αποστολές.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, στην ομιλία του, στη διάρκεια των εγκαινίων, υπογράμμισε ότι «στην φετινή έκθεση ανοίγονται οι ορίζοντες για διεθνείς συναντήσεις και συνεργασίες με γειτονικές δυναμικές αγορές, με ένα μεγάλο αγοραστικό καταναλωτικό κοινό. Φέτος, δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων μας, προσελκύουμε επενδυτές, προβάλουμε την περιοχή μας, την περιφέρεια μας, τη χώρα μας, σε διεθνές επίπεδο, δυναμώνουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας, γνωστοποιούμε τα πλεονεκτήματα και τα δυνατά σημεία μας, και δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες επιχειρηματικών συμφωνιών και συνεργασιών».

«Το Επιμελητήριό μας», σημείωσε ο κ. Δέμπας, «ένα από τα ιστορικότερα της χώρας με εκατό χρόνια ζωής και επιχειρηματικής παρουσίας, στηρίζοντας το επιχειρείν, δίνει και φέτος τη δυνατότητα στις τοπικές και περιφερειακές επιχειρήσεις, να επικοινωνήσουν με όλες αυτές τις ξένες αποστολές, να βρουν κοινά σημεία και να συνάψουν σχετικές εμπορικές συμφωνίες».

Β. Λωλίδη

Πηγή: amna.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

6 Απαντήσεις

 1. Εμ, αμα εχεις καταγωγη απο Καβαλα βαζεις με το ετσι θελω τιε ενοπλες δυναμεις να εχουν περιπτερο.( θα ειχε μεγαλο ενδιαφερον αν ξεραμε ποια ηταν η θεση των ενοπλων δυναμεων για αυτο το θεμα και αν πχ αυτη η θεση πεταχτηκε στον καλαθο των αχρηστων;) γιατι εχουμε την εντυπωση οτι η δουλεια των ενοπλων δυναμεων ειναι να τρεχουν στα πανηγυρια.
  Αξια η υπουργαρα, χρησιμοποιουμε τις ενοπλες δυναμεις για να κανουμε δημοσιες σχεσεις στον τοπο καταγωγης μας.
  Να δεις πως το ελεγε ο Κουλης, «θα χρησιμοποιησω τους Αριστους» κατι τετοιες π@π@ριες ελεγε πριν τις εκλογες.

 2. Το να προμόταρεις τις ένοπλες δυνάμεις σου είναι πρακτική που ακολουθούν όλοι οι σοβαροί στρατοί.
  Τώρα βέβαια στην Καβαλά την εκλογική περιφέρεια το ΥΠΑΜ, να μεταφέρεις εξοπλισμό και προσωπικό…. που στοχεύσεις και τι αποτέλεσμα θα πάρεις.
  Δυστυχώς πολιτικάντη η κίνηση που θυμίζει εποχή Καμένου, κρίμα γιατί έχουμε εναποθέσει όλες μας τις ελπίδες στην νέα ηγεσία.

  Μερικές φωτό παρακάτω πως οι σοβαροί στρατοί προβάλουν το έργο τους και προσελκύουν κόσμο, βέβαια αυτοί έχουν και τί να πουλήσουν, οι δικοί μας δεν ξέρω τι μπορούν να πουν, να προσφέρουν και πως θα πείσουν…με το χέρι στην καρδιά.

  View post on imgur.com

  View post on imgur.com

  View post on imgur.com

  1. Παρατηρώ ότι το κινητό γραφείο αφορά την προσέλκυση εθελοντών για τον τοπικό στρατό (Territorial Army;TA),κάτι σαν εθνοφυλακή επαυξημένης ετιομότητος και προικοδοτήσεως.
   Ενδιαφέρουσα προσέγγιση και για την Ἑλλάδα.
   Πάντως,με την διαφήμιση μόνο,δέν κερδίζεις πολλά,ἂν δέν προσφέρεις και ερεθίσματα,αλλά και «συγκινήσεις» στο κοινό που απευθύνεσαι.
   Ρουτίνα και «προβλέπεται»,σκοτώνουν το ενδιαφέρον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.