Οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις θύμα σειράς εμπρηστικών επιθέσεων

@JulianRoepcke/Twitter

Την 1η Ιανουαρίου, αρκετά ελαφριά τακτικά οχήματα των γερμανικών ομοσπονδιακών δυνάμεων (Bundeswehr) υπέστησαν σοβαρές ζημιές κατόπιν εμπρησμού στην πόλη της Λειψίας. Κάηκαν εφτά οχήματα Mercedes-Benz Wolf κλάσης G. Η γερμανική αστυνομία διεξάγει έρευνα για να εντοπίσει τους εισβολείς. Η περιφέρεια που κάηκαν τα οχήματα είναι γνωστή στην αστυνομία λόγω της δράσης διαφόρων αριστερών ριζοσπαστικών οργανώσεων.

Οι πράξεις πολιτικής βίας στην Γερμανία τείνουν να συμβαίνουν πολύ περισσότερο από τα άλλα μέρη της Ευρώπης. Πρόσφατα η γερμανική αστυνομία προειδοποίησε για την απειλή που αποτελούν οι ακροαριστερές οργανώσεις, ειδικά μετά τα επεισόδια του Ιανουάριου 2020, όταν η αστυνομία συμμετείχε σε οδομαχίες με ριζοσπάστες στην Λειψία.

Την 11η Ιανουάριου, έλαβε χώρα ακόμη ένας εμπρησμός, αυτήν την φορά στο Μπράουνσβαϊχ, στην Κάτω Σαξονία. Δέκα φορτηγάκια βαν του τοπικού υπουργείου εσωτερικών καταστράφηκαν από την επίθεση σε κέντρο άσυλου. Οι αρχές τις Κάτω Σαξονίας αναφέρανε ότι μια αριστερή οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Ο Μπόρις Πιστοριους, ο υπουργός εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας, ανέφερε στα μέσα ενημέρωσης ότι η ακροαριστερή πτέρυγα στην Γερμανία υπόκειται σε ισχυρή ριζοσπαστικοποίηση και εξελίσσεται σε μια τρομοκρατική δομή.

Από το 2012 ως το 2017 ο αριθμός των εγκλημάτων με πολιτικό υπόβαθρο που πραγματοποιήθηκαν από Γερμανούς αριστερούς αυξήθηκε κατά 88%. Η άνοδος των δεξιών λαϊκιστών, όπως το πολιτικό κόμμα AFD, ήταν μια από τις αιτίες για αυτήν την εξέλιξη στο τοπικό αστυνομικό σκηνικό. Από την άλλη πλευρά, η διάδοση των νέο-ναζιστών και των ριζοσπαστικοποιημένων στην ακροδεξιά δημιουργήσαν τα δικά τους προβλήματα. Η επίλεκτη μονάδα KSK χειμάστηκε να διαλυθεί μερικώς εξαιτίας δεσμών των στελεχών της μονάδας με ριζοσπαστικές ομάδες.

Οι ανησυχίες για την εσωτερική ασφάλεια της Γερμανίας αυξάνονται και αν η αναταραχή -σε όλο το πολιτικό φάσμα της Γερμανίας συνεχιστεί- τοτε θα τεθούν ερωτήματα για τη διοίκηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να δράσει αποφασιστικά ώστε να σταματήσει την εξάπλωση του ριζοσπαστισμού.

 

Πηγή: overtdefense.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.