Οι ΗΠΑ ενέκριναν την αναβάθμιση των F-16 της Ρουμανίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) ενέκριναν την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon της Ρουμανίας.

Η έγκριση του υπουργείου εξωτερικών, που ανακοινώθηκε την 3η Νοεμβρίου, περιλαμβάνει την αναβάθμιση μέσης ζωής (MLU) των αεροσκαφών F-16 Block 15 που επι του παρόντος παραλαμβάνει η Ρουμανία από την Πορτογαλία, όπως επίσης και διοικητική υποστήριξη με εκτιμώμενη αξία 175,4 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

«Η κυβέρνηση της Ρουμανίας αιτήθηκε την αγορά αναβαθμίσεων στα ηλεκτρονικά πτήσης, το λογισμικό, τον εξοπλισμό επικοινωνίας, τα βοηθήματα πλοήγησης και το πιλοτήριο του στόλου αεροσκαφών F-16 Block 15, μαζί με επιπλέον διοικητική υποστήριξη», ανακοίνωσε η υπηρεσία ασφάλειας και αμυντικής συνεργασίας (DSCA), «Η προτεινόμενη πώληση θα βελτιώσει τις ικανότητες της Ρουμανία στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων και μελλοντικών απειλών με την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών βοηθημάτων ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις διαλειτουργικότητας των συστημάτων κρυπτογραφημένων επικοινωνιών που χρησιμοποιούνται από τις νατοϊκές δυνάμεις. Αυτή η ενισχυμένη ικανότητα κρυπτογραφημένων επικοινωνιών θα βοηθήσει την Ρουμανία στην άμυνα της και το προσωπικό των ΗΠΑ που σταθμεύει εκεί. Η Ρουμανία ανάλαβε σαφή οικονομική δέσμευση για τον εκσυγχρονισμό του Στρατού της, το οποίο θα ενισχύσει περαιτέρω την διαλειτουργικότητα της με το NATO».

Όπως σημειώνεται από την DSCA, ο εκσυγχρονισμός θα περιλαμβάνει τον εξοπλισμό των F-16 με ενσωματωμένα συστήματα αδρανειακής/GPS πλοήγησης LN-260, συστήματα κρυπτογραφημένων επικοινωνιών LINK-16 (MIDS-JTRS), συνδυασμένους ερωτούντες αναμεταδότες (IFF) AN/APX-126, σταθμούς ασυρμάτου ARC-210 VHF/UHF, συσκευές COMSEC κρυπτογράφησης/συγχρονισμού KIV-78, λοιπές συσκευές κρυπτογράφησης, δοκιμές υποστήριξης ενσωμάτωσης, υποστηρικτικό εξοπλισμό, λογισμικό και υποστήριξη λογισμικού, εκπαίδευση προσωπικού, ανταλλακτικά και εξαρτήματα, βιβλιογραφία και τεχνικά εγχειρίδια, υπηρεσίες υλικοτεχνικής, μηχανικής και τεχνικής υποστήριξης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον εργολάβο και άλλα συναφή στοιχεία υποστήριξης επιμελητείας και προγράμματος.

Πηγη: janes.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.