Οι πρώτες φωτογραφίες των ελληνικών Kiowa Warrior

Από Σάββας Δ. Βλάσσης, πηγή: doureios.com

Τις πρώτες φωτογραφίες των ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior με ελληνικά εθνόσημα, αποδέσμευσε σήμερα το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Όπως διευκρινίζεται, τα ελικόπτερα εκτελούν στην παρούσα φάση δοκιμές στις ΗΠΑ για έλεγχο συστημάτων. Στις φωτογραφίες είναι εμφανές ότι τα ελικόπτερα δεν φέρουν ηλεκτρονικά συστήματα αυτοπροστασίας, όπως είχαμε αναλύσει στο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ALMANAC 2017-2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΥ, τα ελικόπτερα αναμένονται να αφιχθούν στην Ελλάδα στις 15 Μαΐου και συγκεκριμένως στο λιμάνι του Βόλου. Τα ελικόπτερα θα ξεφορτωθούν στο λιμάνι και 6 από αυτά που θα βρίσκονται σε πτήσιμη κατάσταση και θα πετάξουν αμέσως για το Στεφανοβίκειο. Τα υπόλοιπα θα φορτωθούν σε νταλίκες και θα μεταφερθούν οδικώς για να συναρμολογηθούν στην συνέχεια από το προσωπικό της Αεροπορίας Στρατού.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.