Οι Σουηδοί ασκούνται μαζι με συμμάχους στην άσκηση Northern Wind

Η Northern Wind είναι μια άσκηση του σουηδικού Στρατού που πραγματοποιείται κατά τον Μάρτιο του 2019 στο βορειοανατολικό τμήμα της Σουηδίας. Συνολικά, στην άσκηση συμμετέχουν 10000 Στρατιώτες. Από αυτούς, περίπου οι 7000 προέρχονται από τις συμμαχικές χώρες: Φινλανδία, Νορβηγία, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο σκοπός της Northern Wind είναι η ανάπτυξη των δυνάμεων της σουηδικής εθνικής άμυνας και η ενίσχυση των ικανοτήτων της Σουηδίας στη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων επιπέδου Ταξιαρχίας μαζι με μονάδες άλλων χωρών. Επειδή η άσκηση πραγματοποιείται στην Βόρεια Σουηδία και υπο χειμερινές συνθήκες θα παρέχει στις ασκούμενες μονάδες τις ιδανικές συνθήκες για την ενίσχυση των επιχειρησιακων ικανοτήτων τους στον χειμερινό αγώνα.

Κατά την Northern Wind 2019, το 192° Μηχανοκίνητο Τάγμα του Συντάγματος Νορμπότεν πραγματοποιεί επιχειρησιακή εκπαίδευση προσωπικού. Το Τάγμα, με τους 800 Αξιωματικούς και Στρατιώτες του, είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή της Σουηδίας στην άσκηση.

Οι περισσότεροι ασκούμενοι προέρχονται από τις κύριες χώρες εταίρους της Σουηδίας: Φινλανδία, Νορβηγία, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο. Για αυτόν τον λόγο η άσκηση θα αναπτύξει περαιτέρω τις ικανότητες της Σουηδίας στην παροχή και λήψη υποστήριξη άλλων χωρων, τη λεγόμενη συμφωνία Host nation support (HNS).

Αυτή είναι μια μεγάλη επιχείρηση διοικητικής μέριμνας την οποία έχουμε επεξεργαστεί από τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Αρχίσαμε τις εργασίες σχεδιασμού αμέσως μετά το τέλος της άσκησης Trident Juncture. Η Σουηδία εκτέλεσε αποστολές μεταφορών και μετακινήσεις για τουλάχιστον έναν μήνα. Αρχικά, δύο εβδομάδες οδικών κινήσεις κυρίως στο Ναρβικ όπου τα περισσότερα τρένα φορτώθηκαν με οχήματα και εξοπλισμούς, έπειτα, δύο εβδομάδες σιδηροδρομικών και οδικών μεταφορών εδώ στην Χαπαράντα. Ολόκληρη η επιχείρηση περιλάμβανε κινησεις 17 τρένων, 55 οχηματοπομπών και 75 λεωφορείων. Το Τάγμα διένυσε συνολικά 130000 χιλιόμετρα, τα οποία ισούνται περίπου τρεις φορές με την κύκλωση του Ισημερινού, δήλωσε ο Αντισυνταγματάρχης Στεϊν Γκρονγκσαντ.

Οι δύο Ταξιαρχίες εκτέλεσαν τις τελευταίες προετοιμασίες τους και ολοκλήρωσαν τα σχέδια τους ενόψει της εκπαίδευσης που ξεκίνησε την Τετάρτη 20 Μαρτίου. Οι δύο διοικητές των Ταξιαρχιών συναντήθηκαν, την Κυριακή 18 Μαρτίου και αντάλλαξαν χειραψίες πριν την “Μάχη του Ανατολικού Νορμπότεν”.

“Είναι σημαντικό για εμάς να εκπαιδευομαστε στο πραγματικό επιχειρησιακό περιβάλλον μας και να αντιμετωπίζουμε έναν εξίσου τεχνολογικά εξελιγμένο αντίπαλο. Επιπλέον, θα εκπαιδευτούμε σε μια μεγάλη περιοχή που θα μας δώσει την ευκαιρία να κινήσουμε τις μονάδες μας σε μια μεγάλη περιοχή δύσβατων χειμερινών εδαφών,” δήλωσε ο Συνταγματάρχης Νάτις Λούντβιχ, διοικητής της σουηδικής Ταξιαρχιας η οποία ενισχύθηκε με ένα Φινλανδικό Τακτικό Συγκρότημα.

Απόδοση/μετάφραση από το Armyrecognition.com για την προστασία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.