Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν πως η Ρωσία χρησιμοποιεί Su-57 στον πόλεμο της Ουκρανίας

Φωτογραφία αρχείου

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είναι πεπεισμένες ότι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποιούν πέντε μονάδες των τελευταίων μαχητικών αεροσκαφών Su-57 για να πραγματοποιούν πυραυλικές επιθέσεις στο έδαφος της Ουκρανία, αναφέρει ο ρωσικός ιστότοπος topwar.ru.

Σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, οι πρώτες περιπτώσεις χρήσης των Su-57 για επιθέσεις κατά ουκρανικών στόχων χρονολογούνται από τον Ιούνιο του 2022. Αλλά μέχρι τώρα, η Ρωσία φοβόταν να στείλει μαχητικά αεροσκάφη Su-57 στον ουκρανικό εναέριο χώρο για να μην καταρριφθούν από την ουκρανική αεράμυνα, λένε αξιωματούχοι των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Ως εκ τούτου, λέγεται ότι έχουν την βάση τους περίπου 500 χιλιόμετρα από την Ουκρανία. Ωστόσο, δεν είναι πολύ σαφές τι νέο υπάρχει σε αυτές τις πληροφορίες των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες μεταδόθηκαν από τον ουκρανικό Τύπο, γράφει το topwar.ru.

Τον Μάιο του 2022, ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι μαχητικά Su-57 χρησιμοποιήθηκαν δύο ή τρείς εβδομάδες μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία το 2022, πλήττοντας στόχους με πυραύλους εκτός της ζώνης επιχειρήσεων της ουκρανικής αεράμυνας, όπως και άλλα ρωσικά αεροσκάφη που επίσης περιορίζονται πετώντας κυρίως μέσα στον ρωσικό εναέριο χώρο.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν τη χρήση ρωσικών Su-57 στην Ουκρανία

Τον Ιούνιο του 2022, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti ανέφερε ότι τέσσερα Su-57 που επιχειρούσαν σε διαμόρφωση δικτύου χρησιμοποιήθηκαν σε ρόλο καταστολής εχθρικής αεράμυνας (SEAD) πάνω από την Ουκρανία για τον εντοπισμό και την καταστροφή των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας. Η πηγή σημείωσε επίσης ότι στις πολεμικές επιχειρήσεις επιβεβαιώθηκε η χαμηλή ορατότητα του Su-57 στα εχθρικά ραντάρ.

Στις 19 Οκτωβρίου 2022, ο Στρατηγός του ρωσικού Στρατού Σεργκέι Σουρόβικιν, Διοικητής των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία, δήλωσε ότι το Su-57 χρησιμοποιήθηκε τόσο σε ρόλους αέρος-αέρος όσο και αέρος-εδάφους κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία και ότι σημείωσε επιτυχίες και στους δύο ρόλους. Στη συνέχεια, ορισμένες ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι το Su-57 κατέρριψε ένα ουκρανικό Su-27 με πύραυλο μεγάλο βεληνεκούς R-37. Ωστόσο, δεν έχουν εμφανιστεί αποδείξεις για τους ισχυρισμούς αυτούς.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες δημοσίευσαν δορυφορικές εικόνες ρωσικών μαχητικών Su-57 στο αεροδρόμιο στο Αχτουμπίνσκ της περιοχής Αστραχάν. Οι Βρετανοί πιστεύουν ότι η Ρωσία ξεκίνησε την χρήση αυτών των αεροσκαφών για πυραυλικές επιθέσεις στο έδαφος της Ουκρανίας. Η δορυφορική φωτογραφία που λήφθηκε την 25η Δεκεμβρίου 2022, δείχνει πέντε αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου Su-57 Felon στο αεροδρόμιο Αχτουμπίνσκ στην Ρωσία. (Πηγή: Υπουργείο Άμυνας Ηνωμένου Βασίλειου – @DefenceHQ/Twitter)

Εν τω μεταξύ τον Δεκέμβριο 2022, ο αμερικανικός Τύπος ανέφερε ότι τα αεροσκάφη Su-57 δεν είχαν ακόμη εισέλθει σε υπηρεσία με κάποιον συγκεκριμένο ρωσικό στρατιωτικό αεροπορικό μάχιμο σχηματισμό, αν και το ρωσικό υπουργείο άμυνας είχε ήδη παραλάβει τις πρώτες παρτίδες αυτών των αεροσκαφών. Δηλαδή, από τον Ιούνιο του 2022, τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην Ουκρανία όχι ως μέρος συγκεκριμένων αεροπορικών μονάδων, αλλά προκείμενου να δοκιμαστούν οι επιχειρησιακές τους ικανότητες.

Το Sukhoi Su-57 (NATOική ονομασία: Felon) είναι ένα δικινητήριο στελθ μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλού ρόλου. Είναι προϊόν του προγράμματος PAK-FA «Μελλοντικό Αεροναυτικό Συγκρότημα των Αεροπορικών Δυνάμεων Πρώτης Γραμμής» (Perspektivnyy Aviatsionnyy Kompleks Frontovoy Aviatsii), το οποίο ξεκίνησε το 1999 ως μια πιο σύγχρονη και προσιτή ενναλακτική λύση στο έργο του μαχητικού πέμπτης γενιάς MFI (Mikoyan Project 1.44/1.42). Η ενδοεταιρική ονομασία της Sukhoi για το αεροσκάφος ήταν T-50. Το Su-57 είναι το πρώτο αεροσκάφος σε ρωσική υπηρεσία που σχεδιάστηκε με τεχνολογία στελθ που προορίζεται να αποτελέσει τη βάση για μια οικογένεια μαχητικών αεροσκαφών στελθ.

Το Su-57 είναι ένα μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων ικανό για αερομαχίες καθώς και για επίγεια και ναυτικά πλήγματα, και ενσωματώνει χαρακτηριστικά στελθ, εξαιρετικά μεγάλη ευελιξία, υπερπτήση (υπερηχητική πτήση χωρίς την χρήση μετάκαυσης), ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά συστήματα και σημαντική εσωτερική χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου. Το αεροσκάφος αναμένεται να διαδεχθεί τα MiG-29 και Su-27 στη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία, ενώ έχει προωθηθεί και προς εξαγωγές στο εξωτερικό. Το πρώτο πρωτότυπο αεροσκάφος πέταξε το 2010, αλλά το πρόγραμμα θα παρέμεινε στο στάδιο της ανάπτυξης για χρόνια λόγω διάφορων δοκιμών και τεχνικών ζητημάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής του πρώτου αεροσκάφους παραγωγής σε συντριβή πριν από την παράδοση του.

Στις 15 Μαΐου 2019, το σχέδιο προμήθειας άλλαξε δραστικά όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι 76 αεροσκάφη θα αγοραστούν και θα παραδοθούν στις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις μέχρι το 2028. Αυτό συνέβη αφού οι διαπραγματεύσεις κατάφεραν να μειώσουν την τιμή του Su-57 και του εξοπλισμού κατά 20%. Η σύμβαση για τα 76 αεροσκάφη υπογράφθηκε επίσημα στις 27 Ιουνίου 2019 στο Διεθνές Στρατιωτικό-Τεχνικό Φόρουμ «ARMY-2019». Τον ίδιο μήνα, όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Τακτικών Πυραύλων (KRTV) Μπόρις Ομπνόσοφ, υπογράφθηκε σύμβαση για τη μαζική παραγωγή πυρομαχικών για τα μαχητικά Su-57, τα οποία εισάγονται σε υπηρεσία. Η μαζική παραγωγή του αεροσκάφους ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019, με το πρώτο αεροσκάφος παραγωγής να έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους – μετά τη συντριβή του πρώτου αεροσκάφους παραγωγής, οι ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις παρέλαβαν το πρώτο Su-57 τον Δεκέμβριο 2020.

Από το 2022, οι διεθνείς κυρώσεις στις αμυντικές βιομηχανίες της Ρωσία ενδέχεται να παρεμποδίσουν την ανάπτυξη του Su-57, καθώς η Ρωσία δεν θα μπορούσε να εισάγει ημιαγωγούς και εξοπλισμό μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέχρι τον Μάιου του 2022, παραδόθηκαν άλλα τέσσερα αεροσκάφη και η παραγωγή έχει προχωρήσει πιο αργά από ό,τι είχε προγραμματιστεί. Η UAC ανέφερε ότι ένα αναβαθμισμένο αεροσκάφος Su-57 πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 21 Οκτωβρίου 2022. Δεν είναι ακόμη σαφές αν το αεροσκάφος αυτό αντιπροσωπεύει ένα Su-57M, καθώς ο «κινητήρας δύο-σταδίων» (που παραπέμπει στον Izdeliye 30) δεν φέρεται να είχε εγκατασταθεί στο αεροσκάφος. Η πτήση πραγματοποιήθηκα από τον Ρώσο πιλότο δοκιμών Σεργκέι Μπογκντάν.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.