Ολλανδία: Ανατέθηκε η αναβάθμιση των Bergepanzer 3 Büffel

Η γερμανική εταιρεία Rheinmetall πρόκειται να αναβαθμίσει τον στόλο των τεθωρακισμένων οχημάτων περισυλλογής (ARV) Bergepanzer 3 Büffel (“buffalo”) των βασιλικών ολλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η σύμβαση για αυτόν τον σκοπό υπογράφτηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στην Σουστερμπέργκ, την στρατιωτική βάση κοντά στην Ουτρέχτη. Στο πρωτο στάδιο, τέσσερα οχήματα θα διέλθουν αναβάθμιση μαχητικής απόδοσης. Η παραγγελία ειναι επίπεδου διψήφιων εκατομμυρίων ευρώ. Στη δεύτερη φάση, είκοσι ένα επιπλέον οχήματα θα διέλθουν την αντίστοιχη αναβάθμιση. Αυτη η επιλογή, επίσης αξίας της τάξης του μονοψήφιου εκατ. ευρώ, περιλαμβάνεται ήδη μέσα στην σύμβαση.

Ξεκινώντας άμεσα, η Rheimetall θα ολοκληρώσει την ανακατασκευή των ARV Bergepanzer 3 Büffel του Βασιλικού ολλανδικού Στρατού, ανεβάζοντας τα στο τελευταίο τεχνολογικό και τακτικό επίπεδο. Αυτό να επεκτείνει την υπηρεσιακή ζωή αυτών των δοκιμασμένων οχημάτων υποστήριξης μάχης – που αναπτύχθηκαν απο την Rheinmetall πάνω στο σκάφος του Leopard 2- μέχρι το έτος 2040. Οι ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις θα παραλάβουν τα πρώτα οχήματα στις αρχές του 2021.

Οι εργασίες αναβάθμισης θα υλοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Rheinmetall στην Γερμανία όπως επίσης και στην Έντε στην Ολλανδία. Θα περιλαμβάνουν την πλήρη ανακατασκευή των τεθωρακισμένων οχημάτων περισυλλογής και τον νέο ψηφιακό τρόπο λειτουργίας, την εγκατάσταση εξελιγμένης οπτικής τεχνολογίας, πακέτα απόστολων που θα περιλαμβάνουν βαλλιστική και αντι-ναρκική προστασία και νέο εξοπλισμό περισυλλογής πεδίου μάχης ενσωματωμένο μαζί με μια ενιαία μεταφορική πλατφόρμα. Επίσης, στην σύμβαση συμπεριλαμβάνονται τεχνική βιβλιογραφία, εκπαίδευση και λοιπές υπηρεσίες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Η έκδοση με πρόσθετο πακέτο θωράκισης χρησιμοποιείται ήδη απο τους γερμανούς Καναδούς στο Αφγανιστάν. Ένα ραγματικό θηρίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.