Ολλανδία: Τοποθέτηση υδροπτέρυγας στο ωκεανοπόρο περιπολικό HNLMS Zeeland

Πρόσφατα ο ολλανδικός οργανισμός αμυντικών υλικών (DMO) επιβεβαίωσε την παραγγελία του Hull Vane για να εξοπλιστεί το 108 μέτρων ωκεανοπόρο περιπολικό πλοίο HNLMS Zeeland (P841), σηματοδοτώντας δυο πρωτιές για την ολλανδική εταιρεία. Είναι το πρώτο Hull Vane σε πολεμικό πλοίο και σε ένα σκάφος μήκους άνω των 100 μέτρων. Ονομαζόμενο κάποιες φορές ως “υποβρύχιο κάλυμμα”, το Hull Vane είναι μια συσκευή τύπου υδροπτέρυγας που μετατρέπει την ενέργεια από τα κύματα της πρύμνης και τις κινήσεις του πλοίου σε προωθητική ώση. Το Hull Vane βρίσκεται στην αγορά από το 2014 και χέει τοποθετηθεί σε υπεργιότ, περιπολικά σκάφη, παράκτια πλοία και επιβατικά πλοία, ποτέ όμως σε ένα τόσο μεγάλο πολεμικό πλοίο. Η πτέρυγα θα έχει πλάτος 10 μέτρων και μήκος χορδής δυο, καθιστώντας την πιθανόν το μεγαλύτερο υδροπτέρυγο που κατασκευάστηκε ποτέ.

Η προμήθεια πραγματοποιήθηκε μετα από εκτεταμένο ερευνητικό έργο, στο οποίο το Hull Vane ήταν το πρώτο που βελτιστοποιήθηκε με την χρήση ψηφιακών υπολογισμών για τη δυναμική των ρευστών, και τότε δοκιμάστηκε εκτενώς στην MARIN σε ενα πρότυπο λεκάνης. Το κύριο όφελος είναι η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, με αναμενομένη μείωση τουλάχιστον κατά 10 τοις εκατό. Αυτο δεν είναι μόνο ένα περιβαλλοντολογικό και οικονομικό όφελος αλλά επίσης είναι ένα τακτικό πλεονέκτημα τις στιγμές που τα καύσιμα θα είναι λιγοστά. Η ανώτατη ταχύτητα θα αυξηθεί και η τροποποίηση θα μειώσει τον κυματισμό της πρύμνης, μειώνοντας έτσι την ορατότητα του από τα αεροσκάφη και τους δορυφόρους.

Οσο το Hull Vane θα αμβλύνει τις κινήσεις του πλοίου στα κύματα, το κατάστρωμα πτήσης ελικόπτερου θα κουνιέται λιγότερο, καθιστώντας ευκολότερη την προσνηώση σε άσχημο καιρό. Το ίδιο ισχύει για την ράμπα καθελκύσεως στην πρύμνη: καθώς θα κουνιέται λιγότερο πάνω και κάτω, η εκπομπή και περισυλλογή ενός σκάφους FRISC θα είναι ευκολότερη. Δοκιμές πάνω σε μοντέλα έχουν επίσης δείξει την σημαντική μείωση των σφυροκρούσεων (bow slamming), συμβάλλοντας την αυξημένη άνεση του πληρώματος.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Με ταχύτητα 5+% παραπάνω και με οικονομία καυσίμου -10% και σταθερότητα 15% σε κυματισμό είναι ότι πρέπει για την Ελλάδα.
    Δηλαδή αν το βάλουμε στης S θα ταξιδεύουν με operational up to Sea state 11;
    operational up to Sea state 5 πάνε οι, τα πλοία που μας προτείνουν οι Αμερικάνοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.