Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη που πραγματοποίησε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, το διήμερο 26 και 27 Ιουνίου 2017, προσκεκλημένος του ομολόγου του Αρχηγού Στρατού των ΗΠΑ (Chief of Staff of the U.S. Army), Στρατηγού Mark A. Milley.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ, συναντήθηκε με Ανώτατους Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς και των Πεζοναυτών, καθώς και με την επικεφαλής του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας του Αμερικανικού Στρατού και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε επίσης, με τον Πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ κ. Θεοχάρη Λαλάκο, με το προσωπικό του Στρατού Ξηράς που υπηρετεί στην Ουάσινγκτον, ενώ συμμετείχε σε εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες Έλληνες στον Πόλεμο της Κορέας, στο Μνημείο Κορεατικού Αγώνα.

Επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας, αλληλοεκτίμησης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης που ήδη υφίσταται, στο πλαίσιο των δράσεων των Χερσαίων Δυνάμεων. Παράλληλα διερευνήθηκαν όλες οι δυνατότητες για την περαιτέρω ενίσχυση συνεργειών σε θέματα εκπαίδευσης, ασκήσεων και συντήρησης αμυντικού υλικού.Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στις ΗΠΑΟλοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στις ΗΠΑΟλοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στις ΗΠΑΟλοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στις ΗΠΑΟλοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στις ΗΠΑΟλοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στις ΗΠΑΟλοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στις ΗΠΑΟλοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στις ΗΠΑΟλοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στις ΗΠΑ

7 Σχόλια

  • κλείτος ο μέλας

   ποιοι αμερικανοί?,οι πολιτικοί,οι στρατιωτικοί,οι τεχνοκράτες,ο μικροαστός που ζει στο κεντακι ,οι μειονότητες,τα οικονομικα-βιομηχανικα λομπι?

   Απάντηση
   • Gunslinger32

    @κλείτος ο μέλας
    Προφανώς οι ιθαγενείς δλδ οι Ινδιάνοι διότι οι υπόλοιποι είναι απόγονοι εκείνων που προήλθαν απο την Ευρώπη (Αγγλία, Ιρλανδία, Σκοτία, Ολλανδία,Τσεχία, Ουγγαρία, Γερμανία, και διάφορα αλλά κράτη), επομένως έχουν μέσα τους αυτή την «ευρωπαϊκή αντιπάθεια» απέναντι στον έλληνα. ?

   • ΑΧΕΡΩΝ

    @Gunslinger
    Οἱ Αμερικανοί δέν δεσμεύονται από την ευρωπαϊκή τους καταγωγή στο πώς βλέπουν την Ἑλλάδα.
    Μπορώ μάλιστα να σου πώ ότι ἡ Γερμανία και ἡ Αγγλία αντιμετωπίζονται ἡ μέν πρώτη με αρκετή δυσαρέσκεια από μεγάλο μέρος του πληθυσμού,έστω και λόγω στερεοτύπων,και ἡ Αγγλία λόγω της αντιπάθειας των Ιρλανδών,αλλά και επειδή την θεωρούν ότι προσπαθεί να διατηρήσει προφίλ αυτοκρατορίας εκμεταλλευόμενη τις ΗΠΑ.
    Ἡ Ἑλλάδα γενικώς είναι συμπαθής,αλλά όχι από όλους,και όχι χωρίς σκιές,λίγο λόγω 17Ν π.χ,λίγο λόγω του υποτιθέμενου αντιαμερικανισμού τμήματος της πολιτικής σκηνής;λίγο λόγω προπαγάνδας τρίτων,αλλά γενικώς ἡ εικόνα είναι θετική σις μάζες.
    Στα ψηλά μπαλκόνια του συτήματος,μας θεωρούν,απ΄ότι έχω καταλάβει,κάπως σάν δύσκολο παιδί που γκρινιάζει επειδή δέν καταλαβαίνει πόσα τους χρωστάει.
    Αλλά επί Ομπάμα,μου φάνηκε ότι έχουν υιοθετήσει παιδαγωγικώτερη προσέγγιση,απ᾿ότι παιδονομική που είχαν παλαιότερα.

   • Gunslinger32

    @ΑΧΕΡΩΝ
    Δεν σκέφτηκα κάποια δέσμευση η μια «εμφύτευση μίσους απο κούνια» απέναντι στο Ελληνισμό, θέλησα να σχολιάσω όμως με σαρκασμό μια επιφανειακή αναφορά, που αφήνει την εντύπωση ότι ένα συγκεκριμένο έθνος μας αγαπάει επειδή ήμαστε οι απόγονοι των Ελλήνων που έγραψαν ιστορία. Για κάτι Κίσσινγκερ, Σόρρος η Μπρεζίνσκη δεν είμαι όμως σίγουρος ότι δεν δεσμεύονται απο την ευρωπαϊκή τους καταγωγή στο πως να βλέπουν την Ελλάδα η τον έλληνα, και το σημαντικό είναι ότι η γνώμη τους έχει σημασία, ειδικά στα κέντρα εξουσίας της πολιτικής Αμερικής.

    Για τον απλό λαό και ίδιος το μέρος που δεν έχει ακαδημαϊκή μόρφωση, έχω τις αμφιβολίες μου αν γνωρίζουν κάν που πέφτει η Ελλάδα γεωγραφικός, και αν θα μπορούσαν να την βρούνε σε ένα χάρτη χωρίς ονομασίες(για αρχαία ιστορία του ελληνισμού και γραφές ούτε κάν ιδέα, αν εξαιρέσουμε αυτά που ξέρουν απο τις γνωστές ταινίες του Χόλυγουντ).

    Η αντιμετώπιση της Γερμανίας νομίζω πως έχει ιστορικούς λόγους απο τους δυο ΠΠ. Αλλά για την Αγγλία πάλι δεν είμαι σίγουρος(παρά την προσπάθεια της που αναφέρεις), καθώς υπάρχουν τα παράδειγματα των «Five eyes»(UKUSA Agreement) όπου συμμετέχουν αποκλείστηκα αγγλόφωνα κράτη, επειδή πρόκειται για έναν πολύ ευαίσθητο τομέα, έχω την εντύπωση ότι η δυσαρέσκεια που υπάρχει σε διάφορα στρώματα του πληθυσμού των ΗΠΑ, δεν φαίνεται να έχει μειονεκτήματα και συνέπειες στο γεωπολιτικό/γεωστρατηγικό παιχνίδι(που μας ενδιαφέρει κύριος στην προκειμένη περίπτωση). Επίσης αξιοσημείωτο παρά τις διάφορες μεταξύ ΗΠΑ – ΜΒ, είναι το γεγονός ότι όσο στην περίπτωση του Αφγανιστάν τόσο και στο Ιράκ που ακολούθησε, η Αγγλία μαζί με τις ΗΠΑ(όπως και τα υπόλοιπα αγγλόφωνα κράτη), εμφανίστηκαν ως Brothers in Arms παρά τις διάφορες που έχουν. Ενώ εμάς μας χρησημοποιούν για να κάνουν μεγάλο Bussiness με τους γείτονες στα ανατολικά.

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Gunslinger,διευκρίνησα ότι μιλάω για τις μάζες.
    Και οἱ μάζες δέν χρειάζεται να «γνωρίζουν»,αρκεί να νομίζουν.
    Οἱ δέ τρείς κύριοι που αναφέρεις,εμπίπτουν στην κατηγορία «προπαγάνδα τρίτων»,καθώς εκτός από Ευρωπαίοι,είναι και Εβραίοι,της ίδιας ελίτ που υπερεκπροσωπείται στα ψηλά μπαλκόνια.
    Κάτι που βέβαια δέν σημαίνει ότι όλοι οἱ Εβραίοι,ἤ όλοι οἱ Προτεστάντες ἤ όλοι οἱ Καθολικοί είναι μία ταρίφα.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: