Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς, πραγματοποιήθηκε η Βασική Εκπαίδευση του Σχολείου Επιχειρησιακής Σχεδίασης, στο Συντονιστικό Κέντρο «ΖΗΝΩΝ» στην Λάρνακα, με την συμμετοχή Αξιωματικών και από τους τρεις Κλάδους της Εθνικής Φρουράς.

Η Βασική Εκπαίδευση του Σχολείου Επιχειρησιακής Σχεδίασης, η οποία διεξήχθη σε δύο κύκλους εκπαιδεύσεως, ολοκληρώθηκε στις 17 Μαΐου και διήρκησε συνολικά 9 εβδομάδες. Ο 1ος Κύκλος Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε με την μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ενώ ο 2ος Κύκλος με καθημερινές διαλέξεις και ασκήσεις σχεδίασης, στην παρουσία 4 Αξιωματικών Εκπαιδευτών από την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Η Προκεχωρημένη Εκπαίδευση του Σχολείου, διάρκειας 2 εβδομάδων, έχει προγραμματιστεί για τον μήνα Οκτώβριο, με τη συμμετοχή των 4 εκπαιδευτών της ΑΔΙΣΠΟ.

Σκοπός του Σχολείου είναι η ενίσχυση της αντίληψης των εννοιών της Διακλαδικότητας και της Συνέργειας, ενώ ταυτόχρονα να αφομοιωθούν οι διαδικασίες επιχειρησιακής σχεδίασης, οι οποίες είναι κοινές μεταξύ Εθνικής Φρουράς και Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, και η επαύξηση της αποδοτικότητας των στελεχών κατά την συμμετοχή τους σε ομάδες σχεδίασης και σύνταξης σχεδίων και Διαταγών Επιχειρήσεων.

Μέρος του σχολείου παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους Αξιωματικούς Εκπαιδευτές και την ΑΔΙΣΠΟ, εξαίροντας το επίπεδο της εκπαίδευσης που προσφέρουν και εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των στελεχών της ΕΦ.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: