Ολοκληρώθηκε το διεθνές φόρουμ στρατιωτικής εκπαίδευσης και εξομοίωσης ITEC 2014, στην Γερμανία

Φωτογραφία απο την ITEC 2013 η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη. (ITEC)
Φωτογραφία απο την ITEC 2013 η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη. (ITEC)

Ολοκληρώθηκε το διεθνές φόρουμ των τομέων στρατιωτικής εκπαίδευσης και εξομοίωσης ITEC 2014, το οποίο έλαβε χώρα, από την Τρίτη 20 έως Πέμπτη 22 Μαΐου 2014, στην Κολωνία της Γερμανίας.

Το ITEC είναι ένα ετήσιο φόρουμ που συγκεντρώνει εκπροσώπους των Ένοπλων Δυνάμεων, Βιομηχανίας και Ακαδημαϊκής Κοινότητας ώστε να επικοινωνήσουν και να διαμοιραστούν τη γνώση με τους διεθνείς τομείς της στρατιωτικής εκπαίδευσης και εξομοίωσης. Παρουσιάζοντας μία μοναδική επισκόπηση στα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα, η εκδήλωση προσφέρει στους επισκέπτες την πλατφόρμα για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά και την ανταλλαγή ιδεών σχετικά με τις μελλοντικές απαιτήσεις της στρατιωτικής εκπαίδευσης και εξομοίωσης.

Η λειτουργία της εκδήλωσης έχει ξεκινήσει πριν από 20 χρόνια, έχει ελεύθερη είσοδο και παρουσιάζει μέσω συνεδρίων τα τελευταία προϊόντα και υπηρεσίες κορυφαίων οργανισμών, όπως επίσης και μοναδικές ευκαιρίες συνεργασιών.

Τα θέματα που παρουσιάζονται στην ITEC είναι :

  • Κυβερνοχώρος
  • Πολιτική υποστήριξη, Προστασία και Διαχείριση κρίσεων.
  • Στρατιωτικές Επιχειρήσεις-Μετάβαση από Τρομοκρατικές Επιχειρήσεις σε Επιχειρήσεις Ελιγμού.
  • Εκμάθηση καινοτόμων τεχνολογιών – χρήση και υλοποίηση
  • Παιδεία και Απόδοση
  • Ιατρική Εκπαίδευση και Προκλήσεις Εξομοίωσης
  • Τεχνολογίες και Αρχιτεκτονική Στρατιωτικής Εξομοίωσης.

Τώρα που, πλέον, ο Ελληνικός Στρατός έχει εισέλθει δυναμικά και με αξιώσεις στην εποχή της εκπαίδευσης με τη χρήση εξομοιωτών μαχητικών, αρμάτων μάχης,  παρατηρούμενων βολών και φορητού οπλισμού, η ανάγκη για συμμετοχή και παρουσία Αξιωματικών εκπροσώπων του στα διεθνή φόρουμ είναι επιβεβλημένη.

Στη φωτογραφία ο Α/ΓΕΕΘΑ παρακολουθεί την διεξαγωγή εκπαίδευσης στο σταθμό εκπαιδευτή (ios) του εξομοιωτή βολής Leopard 2 HEL, ATT στο Κέντρο Εξομοιωτών στην Αλεξανδρούπολη. ( ΓΕΕΘΑ)
Εξομοιωτής βολής φορητού οπλισμού της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας. (ΓΕΣ)
Φωτογραφία απο την επίσκεψη της της Αμερικάνικης Αεροπορικής Ακαδημίας στον Εξομοιωτή Πτήσεων του αεροσκάφους Τ-6Α Texan II. (ΓΕΑ)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.