Ομάδα μάχης του NATO ασκείται στην Λιθουανία

Η πολυεθνική ομάδα μάχης (battlegroup) του NATO άρχισε την άσκηση Eager Leopard στο Παμπρέϊντ την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019. Η άσκηση κινητοποιεί περίπου 650 στρατιώτες, συμπεριλαμβανόμενων τσέχικων, γερμανικών και νορβηγικών δυνάμεων. Παρέχει στην ομάδα μάχης την ευκαιρία  να ενισχύσει την ετοιμότητα της και να ελέγξει την ικανότητα της να αναπτύσσει στρατιώτες και εξοπλισμό.

Η ομάδα κρούσης θα διεξάγει τρεις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των 36 ωρών, θα δοκιμάσει επιθετικές και αμυντικές τακτικές. “Αυτη η άσκηση ειναι η τελεία ευκαιρία για τις γερμανικές, ολλανδικές και τσεχικές υπομονάδες να αυξήσουν την ετοιμότητα και τις ικανότητες τους. Αυτό ειναι εξαιρετικής σημασίας για την προετοιμασία της εκπαιδευτικής άσκησης πεδίου επίπεδου 3 Iron Wolf, η οποία θα διεξαχθεί με τους λιθουανούς εταίρους τον Ιούνιο,” δήλωσε ο Αντισυνταγματάρχης Πίρ Παπενμπρούκ, Διοικητής της ομάδας μάχης στην Λιθουανία.

Το NATO άρχισε την ανάπτυξη τεσσάρων πολυεθνικών ομάδων μάχη σε Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Πολωνία το 2017. Αυτές οι ομάδες μάχης, υπο τη διοίκηση του Ηνωμένου Βασιλείου, Καναδά, Γερμανία και Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής αντίστοιχα, ειναι πολυεθνικά και επιχειρησιακά έτοιμα. Η παρουσία τους καθιστά σαφές οτι η επίθεση σε έναν σύμμαχο θα θεωρηθεί ως επίθεση σε ολόκληρη την συμμαχία. Οι ομάδες μάχης του NATO αποτελούν μέρος της μεγαλύτερης ενίσχυσης στη συλλογική άμυνα της συμμαχίας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.