ΗΠΑ: Ξεκίνησε η εξέλιξη του νέου οχήματος ομάδας Πεζικού (ISV)

Η εταιρεία Oshkosh Defence, μια εταιρία της Oshkosh Corporation, ανακοίνωσε την 23η Αυγούστου 2019 ότι ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ανέθεσε στην ίδια και τον συνεταίρο της, Flyer Defence, σύμβαση Ανάθεσης Εργασίας στο πλαίσιο της υφιστάμενης Συμφωνίας Έργου με την Εθνική Κοινοπραξία Βελτιωμένης Κινητικότητας (NAMC) για να εξελίξει το νέο όχημα ομάδας πεζικού (ISV).

To ISV (όχημα ομάδας πεζικου) είναι ένα ελαφρύ εκστρατευτικό παντός εδάφους όχημα που μπορεί να μεταφέρει μέχρι εννιά στρατιώτες και συναφή εξοπλισμό. Στο πλαίσιο της ανάθεσης, οι Oshkosh και Flyer θα παραδώσουν δυο πρωτότυπα ISV για κυβερνητικές δοκιμές και αξιολόγηση.

“Το πρόγραμμα ISV είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή των στρατιωτών πεζικου με ευέλικτα μέσα ώστε να φτάσουν και να εισέλθουν στο πεδίο μάχης όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά”, δήλωσε ο Τζόρτζ Μανσφιλντ, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής των Μικτών Προγραμμάτων στην Oshkosh Defence. “H πλατφόρμα ISV θα ελαφρύνει σημαντικά το φόρτο των στρατιωτών πεζικού, οι οποίοι συνήθως μεταφέρουν ο καθένας πάνω από 45 κιλά σε εξοπλισμό με τα πόδια”, συνέχισε ο Μάνσφιλντ.

Η Flyer Defence είναι πιο γνωστή για το εξαιρετικά επιτυχημένο GMV 1.1 (M1288) που εκστρατεύει σε όλον τον κόσμο μαζί με τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ όπως επίσης και το A-GMV (M1297) του Στρατού των ΗΠΑ, το οποίο έχει αναπτυχθεί ως η ενδιάμεση λύση του ISV. H Flyer Defence είναι η εξουσιοδοτούσα αρχή και ηγείται της ομάδας κατασκευής των δυο πρωτοτύπων ISV τα οποία θα παραδοθούν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για δοκιμές. Αν επιλεχθούν, η Oshkosh Defence θα είναι υπεύθυνη για την κατασκευή των οχημάτων της φάσης παραγωγής. “Η ομάδα των Oshkosh και Flyer συγκεντρώνει πληθώρα κατασκευαστικών εμπειριών και σχεδιάσεων τακτικών τροχοφόρων οχημάτων και είμαστε πόλυ σίγουροι για την προσφορά ISV της ομάδας μας”, κατέληξε ο Μάνσφίλντ.

Η ανάθεση της σύμβαση παραγωγής του ISV εκτιμάται οτι θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2020. Συνολικά, ο Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 651 οχήματα και σχετικούς εξοπλισμούς και υπηρεσίες μεταξύ των οικονομικών ετών 2020 και 2024.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.