Π. Μίχος στο “Βήμα”: Στρατηγικός και εμπορικός κόμβος η Αλεξανδρούπολη

Mr. Andre Cameron, 598th Transportation Brigade | Άρμα μάχης M1A2 Abrams του Στρατού των ΗΠΑ εκφορτώνεται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της άσκησης Atlantic Resolve, 20 Ιουλίου 2021. Ο εμπορικός και στρατιωτικός ρόλος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης αναβαθμίζει την ακριτική πόλη, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει μια θέση στον γεωπολιτικό χάρτη.

Από Παναγιώτης Μίχος, αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», 25 Μαΐου 2022

Πως αλλάζει πρόσωπο και αναβαθμίζεται η ακριτική πόλη, με επίκεντρο τον λιμένα της – Η νέα σιδηροδρομική γραμμή, ο ενεργειακός ρόλος και η βοήθεια σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η εθνική και περιφερειακή γεωπολιτική σημασία της Αλεξανδρούπολης, με επίκεντρο τον λιμένα της, αποτυπώνεται ποικιλοτρόπως. Από τους δεκάδες ξένους διπλωμάτες και λοιπούς αξιωματούχους που επισκέφθηκαν και συνεχίζουν να επισκέπτονται τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρουπόλεως (ΟΛΑ) μέχρι εναντίον του απόπειρες σαμποτάζ, γίνεται αντιληπτό ότι στην περιοχή συντελείται κάτι μεγάλο.

Στρατιωτική και εμπορική σημασία

Κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο, ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, εστίασε στην ενεργειακή αναβάθμιση (πλωτή μονάδα τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, ελληνοβουλγαρικός αγωγός IGB) της Αλεξανδρούπολης, η οποία θα επηρεάσει θετικά την ευρύτερη Βαλκανική και θα συνδράμει καθοριστικά στη διαφοροποίηση από το ρωσικό αέριο. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στη συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογο του Άντονι Μπλίνκεν, εστίασε στη σημασία της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή. Η άλλη πτυχή που είναι εξίσου σημαντική με τις δύο πρώτες είναι η εμπορική. «Το στρατιωτικό κομμάτι το αξιοποιούμε προκειμένου να γίνουν υποδομές, οδικές και σιδηροδρομικές. Η στρατιωτική χρήση είναι κατά περίπτωση. Η εμπορική είναι η μόνιμη» υπογράμμιζαν αρμόδιοι αξιωματούχοι.

Επιχειρήσεις που γεμίζουν τα ταμεία

Χθες Σάββατο 21 Μαΐου αναμενόταν να ελλιμενιστεί στην Αλεξανδρούπολη το «USS Arlington». Είναι το πρώτο καθαρά πολεμικό αμερικανικό πλοίο που επισκέπτεται το λιμάνι, έχει μήκος άνω των 200 μέτρων και πλήρωμα που ξεπερνά τα 360 άτομα. Στα τέλη Μαΐου, βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στα Βαλκάνια θα αποχωρήσουν μέσω της Αλεξανδρούπολης, ενώ εντός του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθούν πέντε αμερικανικές επιχειρήσεις. Οι παραπάνω δραστηριότητες γεμίζουν τα ταμεία του λιμένα και μεγεθύνουν τόσο τη φήμη όσο και τη σημασία του, στρατιωτικά και εμπορικά.

Και αυτό, διότι τη στιγμή που η διέλευση από τα στενά του Βοσπόρου κρίνεται επισφαλής και – σίγουρα – πιο δαπανηρή, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προσφέρεται ως μια πύλη που είναι πάντα ανοιχτή, πιο οικονομική και δεδομένα πιο ασφαλής. Εν προκειμένω, υπενθυμίζεται, πως όταν επι κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συζητιόταν η αξιοποίηση του λιμένα από τις ΗΠΑ μόνο για στρατιωτικούς λόγους, ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, είχε τονίσει την ανάγκη να παραμείνει διττός ο ρόλος του λιμανιού: εμπορικός και στρατιωτικός.

Με αυτόν τον τρόπο, «από εμφανιζόμενος ως σημείο ‘εξορίας’ ο Έβρος γίνεται τόπος προόδου και ευημερίας» όπως έλεγαν τοπικοί αξιωματούχοι. Ιδιαίτερα δε η Αλεξανδρούπολη, μια μικρή συνοριακή πόλη με μικρή ιστορία 102 ετών, σιγά-σιγά καταλαμβάνει μια θέση στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη.

ΔΙΑΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

Έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα επέδωσε χθες ο γ.γ. του υπουργείο Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, εξαιτίας της ακραίας παράβασης της εθνικής κυριαρχίας από δύο τουρκικά μαχητικά τα οποία εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση 2,5 ναυτικών μιλίων. Για «σαφέστατη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας» η οποία εντάσσεται στην προσπάθεια της Τουρκίας «να προβάλει τον νέο-οθωμανικό αναθεωρητισμό της», έκανε λόγο το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Η νέα γραμμή του τρένου

Εντός του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης υπάρχει σιδηροδρομική γραμμή που το συνδέει με τη Ζίμνιτσα (Βουλγαρία) και την Κωνστάντζα (Ρουμανία). Με αυτόν τον τρόπο η Αλεξανδρούπολη συνδέεται με τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, ενώ αποκτά πρόσβαση τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην Ανατολική Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, «τρέχει» και η κατασκευή κύριας γραμμής μήκους 186 χιλιομέτρων, η οποία θα συνδέει την Αλεξανδρούπολη με το Διδυμότειχο και από εκεί με τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Η νέα σιδηροδρομική γραμμή, πέραν του ότι θα καταστήσει ακόμα πιο γρήγορη τη μεταφορά φορτίων στις περιοχές ενδιαφέροντος, αναμένεται να λειτουργήσει και ως «προαστιακός» για τις συνοριακές περιοχές του Έβρου. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη ή σε κάποια άλλη περιοχή και να συνεχίζει να διαμένει στα απομακρυσμένα χωριά της ελληνοτουρκικής μεθορίου, πολλά εκ των οποίων ερημώνουν από κόσμο λόγω έλλειψης εργασίας για τους ντόπιους.

Μέχρι στιγμής, φορτία από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχουν φτάσει στη Δυτική Πολωνία και συγκεκριμένα στην πόλη Ζάγκαν, η οποία απέχει περί τα 160 χιλιόμετρα από το Βερολίνο. Επόμενος στόχος είναι φορτία – οποιουδήποτε είδους- που ξεκινούν από την Αλεξανδρούπολη να φθάσουν μέχρι τις χώρες της Βαλτικής.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Οι μνηστήρες και το φαβορί

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξουν οι προσφορές προκειμένου να αναδειχθεί το ανάδοχο σχήμα το οποίο θα αποκτήσει το 67% των μετοχών του ΟΛΑ. Η όλη η διαδικασία φέρεται να έχει «κολλήσει» στην ελληνική γραφειοκρατία και συγκεκριμένα στον αρμόδιο οργανισμό. Ταυτόχρονα, πρόσφατα, δημοσίευμα της ιστοσελίδας intellinews χαρακτηρίζει δύο εκ των τεσσάρων επιχειρηματικών σχημάτων ως συνδεδεμένα με τη Ρωσία. Με τίτλο «Επιχειρηματίες που συνδέονται με τη Ρωσία υποβάλλουν προσφορά για στρατηγικό ελληνικό λιμάνι», το δημοσίευμα αναφέρεται στην κοινοπραξία Cameron SA – Goldair Cargo – Bollore Africa Logistics και στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ. Το πρώτο είναι το σχήμα υπο τον Δημήτρη Κοπελούζο ενώ το δεύτερο είναι του Ιβάν Σαββίδη.

Για το τρίτο σχήμα, την Quintana Infrastructure & Development, η οποία θεωρητικά είναι αμερικανικών συμφερόντων, έγινε λόγος ότι πίσω από αυτή ενδέχεται να βρίσκονται τουρκικά συμφέροντα, δημιουργώντας ερωτήματα τόσο για την προέλευση της διαρροής όσο και για το συνεπάγεται εάν είναι ακριβής.

Οπωσδήποτε, φαβορί για τη διαδικασία θεωρείται το σχήμα στο οποίο προΐσταται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ωστόσο για τους ιθύνοντες το μείζον είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο μεγάλο το αντίτιμο για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΑ.

Προέδρος του ΟΛΑ, Κωσταντίνος Χατζημιχαήλ

Νέα προβλήτα για μεγάλα πλοία

Παρά τις αρετές προβλήτες που διαθέτει το λιμάνι, αναμένεται η δημιουργία ακόμα μίας αρκετά μεγάλης, στην οποία θα γίνει και εκβάθυνση για να δέχεται τα «θωρηκτά» πλοία. «Είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε τα πάντα» δήλωσε στο «Βήμα» ο πρόεδρος του ΟΛΑ Κωσταντίνος Χατζημιχαήλ υπογραμμίζοντας ότι το λιμάνι μπορεί να διαχειριστεί ταυτόχρονα μια σειρά από φορτία εμπορικού και στρατιωτικού χαρακτήρα. Οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης συνηθίζουν να λένε ότι μεγάλωσαν με την προσδοκία να φέρει το λιμάνι την ανάπτυξη και την ανάταση στην πόλη τους. Αυτό τώρα μοιάζει να γίνεται πραγματικότητα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.