Πακέτα αναβάθμισης των οχημάτων MRAP Cougar αναζητούν οι Πεζοναύτες των ΗΠΑ

Όχημα Cougar των Πεζοναυτών των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν. (Φωτ; wikimedia.org)

Το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USMC), εξέδωσε έκθεση ενδιαφέροντος με την οποία ζητεί επιπρόσθετο εξοπλισμό εξόδου με σκοπό την αναβάθμιση της οικογένειας οχημάτων «αν­θε­κτι­κών σε νάρ­κες, προ­στα­τευό­με­να α­πό ε­νέ­δρες» (MRAP) Cougar.

Οι πληροφορίες που ανακοινώθηκαν στο δικτυακό τόπο των Ομοσπονδιακών Επιχειρηματικών Ευκαιριών (FBO) την 29 Ιουλίου, δήλωναν πώς το πακέτο αναβάθμισης πρέπει να “αυξάνει την θωράκισή του οχήματος, και την επιβιωσιμότητα (survivability) των επιβαινόντων, εξασφαλίζοντας πως το προσωπικό θα μπορεί να εξέλθει αποτελεσματικά από το όχημα μετά από μία έκρηξη, ανατροπή και βύθιση στο νερό”.

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας πως τα πακέτα αναβάθμισης εκκένωσης θα περιλαμβάνουν νέα συστήματα εμπρόσθιων θυρών, νέα οπίσθια πόρτα με σκαλοπάτια, και αναβάθμιση του συστήματος καυσαερίων. Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν την παραγωγή των πακέτων αναβάθμισης, τεχνική βιβλιογραφία και διοικητική υποστήριξη. Τα πακέτα πρόκειται να εγκατασταθούν από κυβερνητικό προσωπικό.

Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο sphepardmedia.com η ανακοίνωση ενδιαφέροντος αναφέρει, πως πριν την έκδοση του τελικού Αιτήματος Προσφοράς (RfP) και μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος των αμυντικών εταιρειών, θα ακολουθήσει προσχέδιο αίτησης για σχόλια και αναθεώρηση.

Τα οχήματα Cougar 4Χ4 και 6X6 διαθέτουν σκάφος σχήματος βέ (V) για την προστασία των πεζοναυτών απο τις επίγειες νάρκες και τους μη αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, και υπηρετούν με τους Πεζοναύτες των Ην. Πολ. Αμερικής από το 2004. Τα οχήματα κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Force Protection η οποία εξαγοράστηκε από την General Dynamics Land Systems το 2011 έναντι 360 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το όχημα διαθέτει ύψος 3,2 μέτρα, 2,71 μ. πλάτος και μήκος 6,3 μ., η έκδοση 4Χ4 έχει βάρος μάχης περίπου 19,5 τόνους και χώρο για έξι άτομα. Έχει τέσσερα σημεία εκκένωσης τα οποία αποτελούνται από τις πόρτες οδηγού, συνοδηγού, την οπίσθια διπλή θύρα πληρώματος και μια θυρίδα οροφής. Η έκδοση 6X6 είναι ελαφρύτερα μεγαλύτερη με μήκος 7,52 μέτρα και χώρο για 10 επιβαίνοντες.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.