ΗΠΑ: Παρά τα μυριάδες προβλήματα με τα LCS, ο Α/Ναυτ. Επιχειρήσεων είναι «αισιόδοξος» για το μέλλον τους

US Navy | Το πλοίο Detroit LCS κλάσης Freedom πλέει στην Καραϊβική Θάλασσα

Την Πέμπτη, ο Αρχηγός Ναυτικών Επιχειρήσεων Ναύαρχος Μάικλ Γκίλντεϊ  και ο υφυπουργός άμυνας Τόμας Χάρκερ εγκωμίασαν τα διαρκώς προβληματικά πλοία παράκτιων επιχειρήσεων (LCS) κατά τη διάρκεια κατάθεσης τους στο Κογκρέσο.

«Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι για τα LCS και για την πορεία που ακολουθούμε», δήλωσε ο Γκίλντεϊ για τα πλοία, τα οποία έχουν υπερβεί όλους τους προϋπολογισμούς και απέτυχαν να εκτελέσουν τις υποσχόμενες αποστολές τους για περίπου 20 χρόνια.

Ο Γκίλντεϊ μίλησε εγκωμιαστικά για το έργο των πλοίων στις πρόσφατες αποστολές στον δυτικό Ειρηνικό και την Νότια Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ), όπου αυτήν την στιγμή ένα πλοίο προσφέρει βοήθεια στις αποστολές καταπολέμησης των ναρκωτικών.

Επίσης, δήλωσε ότι ο στόλος των LCS θα ενισχυθεί τους επόμενους 18 μήνες καθώς 31 πλοία θα δεχθούν πυραυλικά συστήματα, ενώ 15 θα δεχθούν ανθυποβρυχιακή ικανότητα και περίπου ακόμη 15 πλοία θα δεχθούν ναρκοθηρευτικές ικανότητες.

Και πάλι, ο Γκίλντεϊ ονόμασε τα θέματα με την συνδυασμένη μετάδοση των εκδόσεων της κλάσης Freedom, τα οποία υποχρέωσαν το Ναυτικό των ΗΠΑ να σταματήσει την περαιτέρω παραλαβή νέων πλοίων, ως ένα «μεγάλο πρόβλημα».

Ο Γκίλντεϊ δήλωσε την Πέμπτη στην επιτροπή άμυνας διάθεσης κονδυλίων της Βουλής των ΗΠΑ ότι το Ναυτικό πιέζει τον κατασκευαστή της συνδυασμένης μετάδοσης να  επιστρέψει πίσω στο σχεδιαστήριο, να σχεδιάσει ένα νέο σχέδιο και να ξεκινήσει να το δοκιμάζει.

«Πρέπει να επιλύσουμε το θέμα της αξιοπιστίας» είπε.

Η συνδυασμένη μετάδοση είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός για την μετάδοση της ισχύος που παράγεται από τους κινητήρες του πλοίου στο σύστημα πρόωσης waterjet.

Οι βλάβες με την συνδυασμένη μετάδοση του LCS χρονολογούνται τουλάχιστον στα τέλη του 2015, όταν το Milwaukee χάλασε κατά το πρώτο του ταξίδι στην βάση του στο Μέϊπορτ της Φλόριντα, και έπρεπε να ρυμουλκηθεί στο Χάμπτον Ροούντς στην Βιρτζίνια.

Το LCS Fort Worth εμφάνισε προβλήματα στην συνδυασμένη μετάδοση μέσα σε λιμάνι στις αρχές 2016 όταν Ναύτες έθεσαν κατά λάθος σε λειτουργία το σύστημα χωρίς το ελαίο λίπανσης να διέλθει μέσα στο σύστημα.

Αυτά, τα πρώτα προβλήματα, πιθανόν να μην είναι παρόμοια με τις βλάβες στους αναστολείς σύμπλεξης που οδήγησαν το Ναυτικό των ΗΠΑ να αναστείλει τις παράλαβες νέων πλοίων, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Defence News.

Πιο πρόσφατα στις αρχές 2020, το LCS Little Rock υπέστη βλάβη στην συνδυασμένη μετάδοση, την οποία ακολουθήσε τον Οκτώβριο η ζημιά στο LCS Detroit, το οποίο υποχρεώθηκε να επιστρέψει πίσω στο Μέϊπορτ στην Φλόριντα από αποστολή στην Λατινική Αμερική. Όμως κατά τη διάρκεια της πλεύσης μια βλάβη στο σύστημα ισχύος ανάγκασε το Ναυτικό να ρυμουλκήσει το πληγωμένο Detroit πίσω στην βάση του.

Πηγή: navytimes.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.