«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019»: Στη Σαμοθράκη το τακτικό σκέλος

Τη νυχτερινή άσκηση ΤΑΜΣ “ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ 2019” πρόκειται να παρακολουθήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της άσκησης “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019”.

Η ΤΑΜΣ “ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ 2019” είναι διακλαδική άσκηση και θα διεξαχθεί από τη XII Μηχανοκίνητη Μεραρχία «Έβρος» στο πεδίο βολής “ΑΕΤΟΣ”, στην Αλεξανδρούπολη.

Επιπρόσθετα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν και την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην εν λόγω άσκηση.

Η τελική φάση της άσκησης “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019” θα διεξαχθεί όπως αναφέραμε παραπάνω την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στο Πεδίο Ασκήσεων και Βολών «ΨΗΛΟΥ ΣΤΑΛΟΥ» στα Λάβαρα Έβρου καθώς επίσης και με την εκτέλεση ταυτόχρονης αεροκίνητης και αποβατικής ενέργειας στη Σαμοθράκη.

Η επιχείρηση στη Σαμοθράκη, θα υποστηριχθεί από τη ΠΑ και το ΠΝ, με το ΠΝ να αναπτύσσει τρεις κύριες ομάδες μάχης πλοίων σε βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο – Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Τον γενικό συντονισμό εν πλω θα τον έχει ο υπαρχηγός Στόλου ενώ ο διοικητής φρεγατών μαζί με τους διοικητές μοιρών φρεγατών θα αναλάβουν και αυτοί την εν πλω διοίκηση των υπόλοιπων δύο ομάδων μάχης πλοίων.

Ειδικότερα, στη Σαμοθράκη θα πραγματοποιηθούν δύο σενάρια. Το πρώτο, προβλέπει ενίσχυση νήσου στην οποία οι φίλιες δυνάμεις διεξάγουν αμυντικό – επιβραδυντικό αγώνα αναμένοντας τις φίλιες ενισχύσεις ώστε να λάβει χώρα υπέρβαση αντεπίθεση και εξάλειψη του εχθρικού προγεφυρώματος. Το δεύτερο σενάριο, προβλέπει ολική ανακατάληψη της νήσου που έχει απολεσθεί με την εκδήλωση αποβατικών και αεροκίνητων ενεργειών.

Κατερίνα Καλεντερίδου

Πηγή: evrosonline.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.