Παρουσία του Ελληνικού Στρατού στο ITEC.

Παρουσία του Ελληνικού Στρατού στο ITEC. (esimgames.com)

Σε παλιότερη ανάρτηση μας είχαμε αναφερθεί στο διεθνές φόρουμ στρατιωτικής εκπαίδευσης και εξομοίωσης ITEC 2014, που φέτος πραγματοποιήθηκε από Τρίτη 20 έως Πέμπτη 22 Μαΐου 2014, στην Κολωνία της Γερμανίας.

Μετά την παρουσίαση του γεγονότος, και αφού δεν γνωρίζαμε κάτι περισσότερο, από επίσημα μέσα,  για το αν συμμετείχε χώρας μας, εκφράσαμε την επιθυμία πως η παρουσία του Ελληνικού Στρατού στα διεθνή φόρουμ είναι επιβεβλημένη.

Έχουμε επισημάνει τον Ελληνα Αξιωματικό. (esimgames.com)

Έχουμε επισημάνει τον Έλληνα Αξιωματικό.
(esimgames.com)

Διότι, με τα υπερσύγχρονα συστήματα εξομοιωτών που διαθέτουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μπορούμε να πούμε, με σιγουριά, πως έχουμε εισέλθει, πολύ δυναμικά και με αξιώσεις, στην “ψηφιακή εποχή”.

Από τη στολή υπ'αριθμον 8, καταλαβαίνουμε πως προκειται για Λοχαγό του ΕΣ.

Από τη στολή υπ’αριθμον 8, καταλαβαίνουμε πως προκειται για Λοχαγό ή Ίλαρχο του ΕΣ. (esimgames.com)

Όμως, μετά από την καθημερινή μας αναζήτηση στα διάφορα φόρουμ και ιστοσελίδες για την εύρεση των καθημερινών ειδήσεων, και παρατηρώντας φωτογραφίες από τα διάφορα συνέδρια, προς μεγάλη μας έκπληξη άλλα και χαρά, ανακαλύψαμε , πως ο Ελληνικός Στρατός συμμετείχε στο συνέδρια της ITEC 2014 με έναν Αξιωματικό, αν κρίνουμε από την στολή και τα διακριτικά, προκειται για ένα Λοχαγό ή Ίλαρχο (αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνουνε από τις φωτογραφίες, δεν γνωρίζουμε την ύπαρξη και άλλων).

Εξομοιωτής Leopard 2. (esimgames.com)

Εξομοιωτής Leopard 2. (esimgames.com)

Επίσης διαπιστώσαμε πως από πλευρά των εκθετών δεν υπήρχε καμία συμμετοχή από Ελληνική εταιρεία, παρόλο που είχε από τη… Βουλγαρία με την εταιρεία εξομοιωτών και μοντελισμού BULSIΜ.

Εξομοιωτής πυροβολητή άρματος Leopard 1. (esimgames.com)

Εξομοιωτής πυροβολητή άρματος Leopard 1. (esimgames.com)

Από την πλευρά μας παραθέτουμε τις δύο φωτογραφίες στις οποίες διαπιστώσαμε την παρουσία Αξιωματικού του ΕΣ στο συνέδριο, όπως και άλλες φωτογραφίες με διάφορα εκθέματα του ITEC 2014.

Περίπτερο εξομοιωτών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης. (esimgames.com)

Περίπτερο εξομοιωτών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης. (esimgames.com)

Εμείς, από την πλευρά μας, ευχόμαστε οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, για τις οποίες πότε δεν κρύψαμε την αγάπη μας, να είναι πρωτοπόρες και να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και εξωστρέφεια.

Εξομοιωτής άρματος μάχης Leopard 2. Θέση ΑΠΜΑ. (esimgames.com)

Εξομοιωτής άρματος μάχης Leopard 2. Θέση ΑΠΜΑ. (esimgames.com)

Εξομοιωτής οδήγησης Leopard 2. (esimgames.com)

Εξομοιωτής οδήγησης Leopard 2. (esimgames.com)

3 Σχόλια

  • Δούκας Γαϊτατζής

   Η απορία μου για το βαθμό του Αξιωματικού μου δημιουργήθηκε στο ότι κοίταζε εξομοιωτές αρμάτων μάχης.
   Δεν φαίνονται και τα διακριτικά του όπλου στη στολή του. Ίσως να είναι εξομοιωτής πυροβολικού τελικά και όχι αρμάτων.

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: