Παρουσία Π. Καμμένου στα «Ελευθέρια 2015» στην Αλεξανδρούπολη (φωτ)

Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα «Ελευθέρια 2015» στην Αλεξανδρούπολη. (ΥΠΕΘΑ)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση και τον Βουλευτή Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χάρη Κάτανα, παρέστη στα «Ελευθέρια 2015» στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου χρόνια πολλά. Σήμερα, εδώ, στην Αλεξανδρούπολη, στα «Ελευθέρια», με την παρουσία της μαθητιώσας νεολαίας και των Ενόπλων Δυνάμεων στέλνουμε ένα μήνυμα, ότι αυτός εδώ ο τόπος για να απελευθερωθεί και για να αποκτήσει την εθνική του κυριαρχία έχει χύσει πολύ αίμα.
 
Η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στον άξονα Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος. Φροντίζουμε με τη Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να φέρουμε την πληρότητα των Μονάδων της παραμεθορίου και ιδιαίτερα της Θράκης, στο 100%. Είμαστε περήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, είμαστε περήφανοι για τα στρατευμένα παιδιά μας που μαζί με τους επαγγελματίες, τους Αξιωματικούς τους Υπαξιωματικούς, αλλά και τους Εθνοφύλακες, κρατούν γερά και υψηλά το ηθικό και προστατεύουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
 
Θα πρέπει να ξέρουν όσοι σκεφτούν να επιβουλευτούν την εθνική κυριαρχία αυτού εδώ του τόπου, ότι αυτός ο τόπος δεν παραδίδεται, είτε η απειλή είναι με στρατιωτικά μέσα είτε είναι με οικονομικά μέσα.
 
Ο ελληνικός λαός ενωμένος θα προασπίσει τα δίκαιά του, την εθνική του κυριαρχία και την τιμή του, γιατί ο ελληνικός λαός μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις μάχεται υπέρ πίστεως και πατρίδος.
 
Θέλω να συγχαρώ τις Θρακιώτισες και τους Θρακιώτες, τις μαθήτριες και τους μαθητές, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις που συμμετείχαν σε αυτή τη μεγαλειώδη παρέλαση. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το λαό της Αλεξανδρούπολης που αγκάλιασε σήμερα τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και τη μαθητιώσα νεολαία και να τους πω ότι είμαστε εδώ.
 
Αισθάνομαι περήφανος ως Έλληνας, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά και φέροντας και έναν άλλο τιμητικό τίτλο, έστω και για λίγο, του Θρακιώτη, του Εβρίτη βουλευτή.

Σήμερα έχει διαταχθεί μία Άσκηση πολύ ιδιαίτερη. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια Άσκηση τόσο προκεχωρημένα στον Ψηλό Στάλο, στις 21:00. Είναι νυχτερινή, διακλαδική Άσκηση, στην οποία θα συμμετέχουν ο Στρατός και η Πολεμική Αεροπορία.
 
Είναι καλεσμένοι βεβαίως όλοι οι πολίτες να παρακολουθήσουν αυτή την Άσκηση, που αποδεικνύει το ετοιμοπόλεμο, το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό, αλλά και την άριστη εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Καλεσμένα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και οι πολίτες».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Είστε αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σήμερα η μέρα είναι σημαδιακή. Στις διαπραγματεύσεις, αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι δεν θα παραδώσουμε ποτέ την εθνική μας κυριαρχία και την αξιοπρέπειά μας. Θα κάνουμε τα πάντα για να ζήσουμε ειρηνικά μαζί με όλους, αλλά δεν θα ικανοποιήσουμε κάποιους που θέλουν την Ελλάδα γονατιστή. Στην Ελλάδα ακόμα και τον Θεό όρθιοι τον προσκυνάμε.

Ευχαριστώ πολύ».

Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα «Ελευθέρια 2015» στην Αλεξανδρούπολη

Η 14η Μαΐου του 1920 μας υπενθυμίζει με τον καλύτερο τρόπο το απαράβατο δικαίωμα των λαών να δημιουργούν ελεύθερα την ιστορία τους και να επιλέγουν τον χαρακτήρα του πολιτισμού τους.

Μας υπενθυμίζει ακόμη, το απαράβατο δικαίωμά τους στην ειρήνη και στα αγαθά της.

Μετά το τέλος του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου στις 27 Νοεμβρίου 1919 υπογράφηκε η Συνθήκη του Νεϊγύ μεταξύ των νικητριών δυνάμεων και της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την οποία, η Βουλγαρία υποχρεώθηκε μεταξύ άλλων, στην παραίτησή της από όλα τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί της Δυτικής Θράκης και με την υποχρέωση να αναγνωρίσει εκ των προτέρων τις μεταγενέστερες αποφάσεις.

Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα «Ελευθέρια 2015» στην Αλεξανδρούπολη

Το Δεδέ-Αγάτς (Αλεξανδρούπολη) θα κυβερνηθεί προσωρινά από Διασυμμαχική Διοίκηση.

Καινούργιοι στρατοί κατοχής. “Πολύπαθος τόπος. σταυροδρόμι στρατιωτών, παλαίστρα αντρειωμένων και ασίγαστος η κατοχή του από τους Βορεινούς που ζητούν διέξοδο στην Άσπρη θάλασσα” σχολιάζει η συγγραφέας Σοφία Κλήμη.

Κυβερνητικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στη Διασυμμαχική Διοίκηση είναι ο Χαρίσιος Βαμβακάς, έμπιστος συνεργάτης του Ελευθέριου Βενιζέλου. Κατορθώνει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να υψώσει το ελληνικό γόητρο και να ενσωματώσει την περιοχή στον ελληνικό διοικητικό οργανισμό, πριν ακόμα επιδικαστεί στην Ελλάδα.

Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα «Ελευθέρια 2015» στην Αλεξανδρούπολη

Κάποτε όμως θα ‘ρθει η 14η ΜΑΪΟΥ 1920. Η απελευθέρωση!

Η 9η Μεραρχία Σερρών, η οποία βρισκόταν στην κοιλάδα του Νέστου, με διοικητή τον Επαμεινώνδα Ζυμβρακάκη, θα καταλάβει τις διαβάσεις προς τη Βουλγαρία και θα συγκεντρωθεί στη Γκιουμουλτζίνα (Κομοτηνή).

Μια νηοπομπή, από είκοσι δύο φορτηγά πλοία, αποβιβάζει τη Μεραρχία Ξάνθης, με διοικητή το στρατηγό Κωνσταντίνο Μαζαράκη-Αινιάν, στο Δεδέ-Αγάτς. Γίνεται η υποστολή της γαλλικής σημαίας και η έπαρση της ελληνικής. Ο αστυνομικός διευθυντής Κ. Δανιήλ παραδίδει την πόλη.

Άνθρωποι αγκαλιασμένοι παρελαύνουν μπροστά από τα σπίτια. Και θα παρελαύνουν εσαεί στις 14 Μαΐου. Οι καμπάνες καταδέχονται να τραγουδήσουν παρέα με τις σφυρίχτρες των φουγάρων των πλοίων, ο Φάρος ξέχασε τους ναυτικούς κι έστρεψε το βλέμμα του στο στεριανό πανηγύρι…

Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα «Ελευθέρια 2015» στην Αλεξανδρούπολη

Ελευθέρια Αλεξανδρούπολης

Η πόλη αποκτά το πρώτο της ελληνικό όνομα, Νεάπολη. Δεν θα προλάβει όμως να ακούσει σε αυτό, επειδή οι τοπικές αρχές αποφασίζουν να την ξαναβαφτίσουν.

Την ονόμασαν Αλεξανδρούπολη προς τιμήν του βασιλιά Αλέξανδρου, ο οποίος πηγαίνοντας να απελευθερώσει την Αδριανούπολη, πέρασε από την πόλη.

Στις 10 Αυγούστου 1920 υπογράφηκε η Συνθήκη των Σεβρών, σύμφωνα με την οποία και μεταξύ άλλων, στην Ελλάδα παραχωρούνταν η Θράκη από την οποία η Βουλγαρία παραιτούνταν οριστικά από κάθε δικαίωμά της σε αυτή, καθώς και τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος.

Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα «Ελευθέρια 2015» στην Αλεξανδρούπολη

Μετά την εκδίωξη από την Μικρά Ασία του Ελληνικού στρατού από τον Τουρκικό, στις 24 Ιουλίου 1923 με την Συνθήκη της Λωζάνης έγινε αναπροσαρμογή της συνθήκης των Σεβρών, όπου τέθηκαν και επικυρώθηκαν τα σύγχρονα όρια μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και η Δυτική Θράκη παραχωρήθηκε οριστικά στην Ελλάδα, αλλά η Ανατολική Θράκη και τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος παραχωρήθηκαν στην Τουρκία.

Πηγή: Alexandroupoli Online

Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα «Ελευθέρια 2015» στην ΑλεξανδρούποληΠαρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα «Ελευθέρια 2015» στην ΑλεξανδρούποληΠαρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα «Ελευθέρια 2015» στην ΑλεξανδρούποληΠαρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα «Ελευθέρια 2015» στην ΑλεξανδρούποληΠαρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα «Ελευθέρια 2015» στην ΑλεξανδρούποληΠαρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα «Ελευθέρια 2015» στην ΑλεξανδρούποληΠαρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα «Ελευθέρια 2015» στην ΑλεξανδρούποληΠαρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα «Ελευθέρια 2015» στην ΑλεξανδρούποληΠαρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα «Ελευθέρια 2015» στην ΑλεξανδρούποληΠαρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα «Ελευθέρια 2015» στην ΑλεξανδρούποληΠαρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα «Ελευθέρια 2015» στην Αλεξανδρούπολη

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

5 Απαντήσεις

  1. Παρακαλείται ο κύριος που αρέσκεται στην ζωγραφική, να αποκτήσει ένα αντίγραφο από τις πρόσφατες απεικονίσεις και να εκπαιδευτεί στο photoshop διότι δεν έχει και τόσο σταθερό χέρι από ό,τι είδαμα σχετικά πρόσφατα.

    Παρακαλείται ο έτερος κύριος που εκτιμά ιδιαίτερα τις κορδέλες χρώματος κιτρινομουσταρδί να πάρει μια καλή ματιά από τις πιο πρόσφατες εμφανίσεις, μέχρι την επόμενη φορά και να μην διαμαρτύρεται.

    Με τρέλα και κορδέλα!!!!

    1. Αν η 14η Μάιου του 1920 μας υπενθυμίζει αυτα που λεει ο Σεπτέμβρης του 1922 και ο ιουλης του 1974 τι υπενθυμιζει αραγε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.