ΗΠΑ: Σύμβαση αξίας $1 δισ. για ραντάρ AESA στα F-16

A formation of Four U.S. Air Force F-16 Vipers from the 177th Fighter Wing N.J. Air National Guard flies a training mission Aug. 18, 2009 near Atlantic City, N.J.. The 177th conducted training missions in preparation for the Atlantic city Air Show. (U.S. Air Force photo by: Staff Sgt. Jason Robertson)(Not Reviewed needs cleared)

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Northrop Grumman ανέλαβε από την Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) τροποποίηση σύμβασης αξίας $1 δισ. για την εξέλιξη και παραγωγή έως και 372 ραντάρ ενεργής διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) για τα αεροσκάφη F-16.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την προμήθεια ραντάρ πολλαπλών αποστολών που θα ενσωματώνονται στους υφιστάμενους περιορισμούς κατασκευής, ισχύος και ψύξης του F-16 χωρίς την τροποποίηση του αεροσκάφους. Οι δυνατότητες αυτού του εξελιγμένου AESA προέρχονται από την οικογένεια των άκρως επιτυχημένων ραντάρ AESA της Northrop Grumman για τα μαχητικά 5ης γενιάς, APG-77 για τα F-22 και APG-81 για τα F-35.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Λίθικουμ Χάιτς, στο Μέριλαντ και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μαίο 2027. H συνολική ονομαστική αξία της σύμβασης είναι $291,167,746.

Αρχικά, το 2017, ο αμυντικός γίγαντας είχε επιλεχθεί από την Αεροπορία των ΗΠΑ για την αναβάθμιση ραντάρ των F-16, με το Πεντάγωνο να πληρώνει $243.8 εκατ. για 72 ραντάρ, ανταλλακτικά και υπηρεσίες υποστήριξης.

Το ραντάρ AESA της Northrop Grumman, γνωστό ως το AN/APG-83 Κλιμακούμενο Ραντάρ Ευέλικτης Δέσμης (Scalable Agile Beam Radar – SABR), μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε διάφορα μαχητικά αεροσκάφη, και οι δυνατότητες του λέγεται ότι προέρχονται από τους τα ραντάρ AESA 5ης γενιάς της εταιρείας για τα F-22 και F-35.

Επι του παρόντος είναι υπό εξέλιξη η παραγωγή για τα παγκόσμια προγράμματα αναβάθμισης και παραγωγής νέων αεροσκαφών F-16, όπως επίσης για την Αεροπορία Εθνοφρουράς των ΗΠΑ. Η Nortrop Grumman έχει επίσης εγκαταστήσει με επιτυχία το APG-83 SABR παραγωγής σε ένα F/A-18C Hornet του Σώματος Πεζοναυτών στον αεροπορικό σταθμό Μίραμαρ στην Καλιφόρνια.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Μόλις λίγες μέρες πριν και πιο συγκεκριμένα την 17-12-19, δημοσιεύθηκε η εργασία μας σχετικά με την απόδοση των ραντάρ AESA λαμβάνοντας υπόψη τις συναφείς απαιτήσεις ψύξεως, καθώς και την εκτίμηση της απόστασης αποκάλυψης των συστημάτων IRST: https://www.matec-conferences.org/articles/matecconf/abs/2019/53/matecconf_easn2019_04001/matecconf_easn2019_04001.html

    Στην εν λόγω εργασία διαπιστώνεται ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί σχετικά με τις επιδόσεις του νέου ραντάρ APG-83 που θα βάλουμε στα F-16 στο πλαίσιο της αναβάθμισης, λόγω πεπερασμένης δυνατότητας παροχής ψύξεως του αεροπλάνου. Αυτή ακριβώς είναι η έννοια του “Scalable” στην ονομασία Scalable Agile Beam Radar – SABR: ανάλογα με τις δυνατότητες ψύξης, παροχής ισχύος, όγκου, βάρους κλπ, προσαρμόζονται και οι επιδόσεις του ραντάρ. Όσον αφορά το IRST, αυτό αποτελεί μία πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική για την αποκάλυψη δυσδιάκριτων απειλών, ενώ σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξετασθεί η σύντηξη δεδομένων, λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία που μεταδίδονται μέσω του ασύρματου τακτικού δικτύου δεδομένων (tactical datalink).

    Αν θυμάστε, το θέμα είχε ξεκινήσει εδώ: https://www.proelasi.org/ταϊβάν-σε-έξι-μήνες-θα-πετάξουν-τα-τέσσ/#comment-31237 και είχε ξανασυζητηθεί εδώ: https://www.proelasi.org/lockheed-σε-ένα-μήνα-ξεκινάνε-οι-εργασίες-εκσ/#comment-40777

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.