Πολωνία: Καθυστερεί ο εκσυγχρονισμός των Leopard 2A4 σε Leopard 2PL

©Jakub Link-Lenczowski | Το Leopard 2PL επίδειξης τεχνολογίας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην MSPO 2016.

Ο εκσυγχρονισμός των κύριων αρμάτων μάχης (MBT) Leopard 2A4 της Πολωνίας έχει καθυστερήσει, όπως δήλωσε στον ιστότοπο Jane’s ο όμιλος Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) και η Επιθεώρηση Οπλισμών Πολωνίας (AI).

Το πρωτότυπο των μελλοντικών MBT Leopard 2PL της Πολωνίας που παραδόθηκε από τους υπεύθυνους προγράμματος PGZ και Rheinmetall Landsysteme ήταν υπό δοκιμασία μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. “Οι δοκιμές του πρωτότυπου Leopard 2PL είναι υπό εξέλιξη”, δήλωσε την 21η Φεβρουαρίου στο Jane’s ο εκπρόσωπος τύπου της AI Κρίστοφ Πουάτεκ. “Οι δοκιμές αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Μαρτίου. Πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθούν κάποιες απαιτήσεις”.

Η PGZ επιβεβαίωσε επισήμως την καθυστέρηση, λέγοντας στο Jane’s την 20η Φεβρουαρίου, “η τελική φάση των δοκιμών του πρωτότυπου είναι υπο εξέλιξη και η τελική διαμόρφωση θα πρέπει να εγκριθεί απο τον πελάτη μέσα στον Μάρτιο”.

Jakub Link-Lenczowski

Απόδοση/Μετάφραση απο το janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.