Πολωνία: Παραλήφθηκαν τα πρώτα εκσυγχρονισμένα Leopard 2PL

Σε εφαρμογή της σύμβασης με τη Διεύθυνση Εξοπλισμών της Πολωνίας για τον εκσυγχρονισμό των αρμάτων μάχης Leopard 2A4 του πολωνικού Στρατού, η κοινοπραξία PGZ έχει επισήμως ολοκληρώσει το πακέτο των δύο πρώτων αρμάτων μάχης στη διαμόρφωση 2PL. Οι εργασίες που αποσκοπούν στο πακέτο των επόμενων τριών αρμάτων πρόκειται να ολοκληρωθούν αυτήν την εβδομάδα. Η επίσημη παράδοση των οχημάτων είναι ένα σημαντικό σημείο στο πρόγραμμα, που επιτρέπει την έναρξη των παραδόσεων των επόμενων παρτίδων εκσυγχρονισμένων αρμάτων μάχης Leopard 2PL.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, πραγματοποιήθηκαν εντατικές εργασίες για την ολοκλήρωση των ελέγχων στα άρματα μάχης Leopard 2PL και άρχισε η παράδοση των οχημάτων στον τελικό χρήστη. Την Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020, οι έλεγχοι στα εκσυγχρονισμένα Leopard 2PL ολοκληρώθηκαν με θετικά αποτελέσματα. Η πρώτη παρτίδα Leopard 2PL παραλήφθηκε από τον χρήστη στο εργοστάσιο της Zakłady Mechaniczne “Bumar-Łabędy” S.A. στην Γκλίβιτσε. Τα άρματα μάχης θα παραδοθούν στην 10η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Ιππικού στο Σουίτοσσοφ.

©PGZ | Εκσυγχρονισμένο άρμα μάχης Leopard 2PL έτοιμο προς παράδοση.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της PGZ S.A., Αντρέζι Κένσμποκ, δήλωσε: “Η παράδοση των πρώτων μονάδων είναι ένα σημαντικό σημείο στο πρόγραμμα του Leopard 2PL. Η αποδοχή αυτών των οχημάτων από τον χρήστη προσφέρει στην κοινοπραξία μας την πιθανότητα παροχής επιπλέον παρτίδων από τα εν λόγω άρματα μάχης. Το πρόγραμμα Leopard 2PL είναι μια από τις προτεραιότητες μας και τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε ένα σημείο στις εντατικές εργασίες όπου το νέο διοικητικό συμβούλιο της Bumar Łabędy συμμετείχε εντατικά. Βλέπουμε τα αποτελέσματα σήμερα και αυτό είναι μόλις η αρχή επειδή τα επόμενα, έτοιμα άρματα μάχης, ήδη περιμένουν τις διαδικασίες αποδοχής”.

Το έργο του Leopard 2PL αποσκοπεί στην σημαντική βελτίωση των επιχειρησιακών ικανοτήτων των αρμάτων μάχης Leopard 2A4 που χρησιμοποιεί ως στιγμής ο πολωνικός Στρατός, στους τομείς της ισχύος πυρός, την προστασία και την επίγνωση κατάστασης όπως επίσης και την άνετη εργασία του πληρώματος, με ευρεία εμπλοκή της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Η Ελζβιέτα Βαβρζινκιεβιτς, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της “Bumar-Łabędy” S.A., δήλωσε: “Οι εργασίες για τον εκσυγχρονισμό και ανακατασκευή της τεχνικής κατάστασης των Leopard 2A4 έδωσε στα εργοστάσια μας τη δυνατότητα να αποκτήσουν νέες ικανότητες. Δημιουργήσαμε μια βάση διοικητικής υποστήριξης για τις επισκευές και αυτήν την στιγμή εργαζόμαστε στη διασφάλιση της προμήθειας των ανταλλακτικών και την αύξηση του επιπέδου “πολωνοποιήσης” του Leopard 2PL. Ο στόχος μας είναι να δημιουργηθεί η δυναμική για την αποκατάσταση και παραγωγή επιλεγμένων στοιχείων του άρματος, με τη διενέργεια των απαραιτήτων πιστοποιήσεων και την είσοδο μας στις γραμμές προμηθειών για τα συγκεκριμένα στρατιωτικά εξαρτήματα. Δεδομένης της μακροχρόνιας χρήσης των Leopard, η λύση αυτή θα μεταφραστεί σε οφέλη και για τους δύο, για εμάς και τους πελάτες μας”.

Ο εκσυγχρονισμός στο επίπεδο 2PL περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, αντικατάσταση του υδραυλικού συστήματος σταθεροποίησης του πυροβόλου και της περιστροφής του πύργου με ένα ηλεκτρικό σύστημα, βελτίωση του λειόκαννου πυροβόλου Rh-120 L44 και την υιοθέτηση πυρομαχικών νέου τύπου. Το Leopard 2PL είναι επίσης εξοπλισμένο με οπτικοηλεκτρονικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένης της κάμερας θερμική απεικόνισης KLW-1 Asteria 3ης γενιάς μέσα στα σκοπευτικά του Αρχηγού και του Πυροβολητή. Επιπρόσθετα στοιχεία θωράκισης έχουν εγκατασταθεί στον πύργο του άρματος, το εσωτερικό του άρματος διαθέτει νεα συστήματα προστασίας πυρκαγιάς και έκρηξης. Όλα τα άρματα θα διέλθουν επίσης συντήρηση, κυρίως με τις δυνάμεις της πολωνικής αμυντικής βιομηχανίας, με στόχο τον πλήρη εκσυγχρονισμό της απόδοσης αυτών των μηχανημάτων.

©Army Recognition | Το νέο Leopard 2PL του πολωνικού Στρατού στην έκθεση MSPO στην Πολωνία, Σεπτέμβριος 2019.

Απόδοση/Μετάφραση από το ArmyRecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.