Πολωνία: Οι νέες φρεγάτες θα διαθέτουν σύστημα μάχης TACTICOS

Φωτ: THALES

Την 4η Μαρτίου 2022, η εταιρεία Thales σύναψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την πολωνική κοινοπραξία PGZ-MIECZNIK που διοικείται από την Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ).

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η Thales θα εργαστεί μαζί με τα μέλη της κοινοπραξία και τους εταίρους της πολωνικής βιομηχανία για να παραδώσει την ολοκληρωμένη δυνατότητα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής προστασίας για τις νέες φρεγάτες Arrowhead 140 (AH140) καθώς ενισχύει την αμυντική βιομηχανία της Πολωνία τόσο εντός όσο και εκτός του προγράμματος MIECZNIK.

Το σύστημα διαχείρισης μάχης TACTICOS χρησιμοποιείται ήδη από το πολωνικό Ναυτικό και 24 ακόμη Ναυτικά σε όλον τον κόσμο (από παράκτια περιπολικά πλοία μέχρι αντιτορπιλικά).

Οι πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις επέλεξαν την Thales ως τον προτιμώμενο προμηθευτή τεχνολογίας για το πρόγραμμα μελλοντικής φρεγάτας του πολωνικού Ναυτικού, MIECZNIK. Το πρόγραμμα αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για την Πολωνία. Η Thales προσφέρει ένα αποδοτικό, χαμηλού κινδύνου και πλήρως ενσωματωμένη λύση μάχης σχεδιασμένη για να καλύπτει τις επιχειρησιακές και βιομηχανικές απαιτήσεις της Πολωνίας. Η Thales θα συμβάλει στην εδραίωση της εγχώριας πολωνικής αμυντικής βιομηχανία συνεργαζόμενη με την κοινοπραξία της PGZ-MIECZNIK και άλλους φορείς της πολωνικής βιομηχανίας.

Το σύστημα διαχείρισης μάχης (CMS) είναι το στοιχείο κεντρικής διοίκησης και λήψης αποφάσεων ενός συστήματος μάχης πολεμικού πλοίου. Οι λειτουργίες του και η απόδοση του – υποστήριξη ελέγχου αισθητήρων, συλλογή εικόνων, αξιολόγηση κατάστασης, υποστήριξη ενεργειών και έλεγχος όπλων – είναι σημαντικά για την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του πολεμικού πλοίου. Σε λειτουργεία με περισσότερα από 200 ναυτικές πλατφόρμες, το TACTICOS, έχει ασυναγώνιστο ρεκόρ αποδεδειγμένων ενσωματώσεων με συστήματα,

Το CMS της Thales διαθέτει ανοιχτή και επεκτεινόμενη αρχιτεκτονική η οποία δημιουργεί περιβάλλον διαμοιρασμού πληροφοριών και προσφέρει ευελιξία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.