Τα νέα VAMTAC ST5 4X4 της Πορτογαλίας θα δεχθούν συστήματα αντιμέτρων ROSY-L

O Στρατός της Πορτογαλίας θα εξοπλίσει 126 μονάδες από τα μελλοντικά ελαφριά 4Χ4 τακτικά προστατευόμενα οχήματα πολλαπλών χρήσεων VAMTAC ST5 (Vehículo de Alta Movilidad Táctico) με το 40 χλστ Σύστημα Ταχείας Χερσαίας Απόκρυψης (ROSY-L) της γερμανικής Rheinmetall. Τα συστήματα αποκτήθηκαν μεσώ της νατοϊκής υπηρεσίας υποστήριξης και προμηθειών (NSPA) και η παράδοση τους έχει προγραμματιστεί μεταξύ Απριλίου 2019 και Μαρτίου 2020.

Για κάθε VAMTAC ST5 η Πορτογαλία θα παραλάβει τρεις εκτοξευτές και την μονάδα χειροκίνητου ελέγχου (MCU). Ένας εκτοξευτής θα τοποθετηθεί μπροστά και δυο σε κάθε πλευρά. Κάθε εκτοξευτής μπορεί να δεχθεί με δύο γεμιστήρες και κάθε γεμιστήρας μπορεί να μεταφέρει πέντε βομβίδες.

Προωθητικό βίντεο του συστήματος ROSY-L

Τα συστήματα ROSY-L θα εγκατασταθούν σε 107 βασικά οχήματα, εφτά οχήματα σταθμούς διοικήσεως και δώδεκα οχήματα ειδικών επιχειρήσεων για την Μοίρα Κομάντο, την 1η και 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών Πεζικού και τη Δύναμη Ειδικών Επιχειρήσεων της Ταξιαρχίας Ταχείας Αντίδρασης (BrigRR). Η BrigRR θα παραλάβει επίσης δεκατρία ασθενοφόρα VAMTAC ST5 αλλά αυτά δεν θα διαθέτουν συστήματα ROSY-L.

©Rheinmetall | Το σύστημα αντιμέτρων ROSY-L επιλέχθηκε για 126 απο τα 139 θωρακισμένα όχηματα VAMTAC ST5 που παρήγγειλε ο Στρατός της Πορτογαλίας.

Βίντεο: Επίδειξη του συστήματος ROSY-L πάνω σε M1 Abrams και M2 Bradley

Victor Barreira

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.