Βίντεο: Προκεχωρημένη άσκηση πυρών Ταχέων Σκαφών “ΛΟΓΧΗ”

“Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω οτι τα πληρώματα των πλοίων της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών όπως και το σύνολο των πληρωμάτων των μονάδων του Αρχηγείου Στόλου θα επιτελέσουν στο ακέραιο την αποστολή τους εφόσον αυτό απαιτηθεί”. Πλοίαρχος Νεκτάριος Λυμπεράκης ΠΝ Διοικητής Διοίκησης Ταχέων Σκαφών.

Έξι πυραυλάκατοι τύπου ΛΑΣΚΟΣ και τύπου ΡΟΥΣΣΕΝ καταφθάνουν στα πεδία βολής ΥΔΡΑ και ΚΑΡΑΒΙΑ όπου ακολουθεί καταιγίδα πυρών. Τα πληρώματα των Ταχέων Σκαφών βρίσκονται σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας. Λίγες ώρες μετά τον απόπλου έρχονται αντιμέτωπα με εχθρικό αεροσκάφος το οποίο βάλλει εναντίον τους.

Από την Τρίτη 18 έως την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, διεξήχθη η προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας «ΛΟΓΧΗ» (προκεχωρημένη άσκηση πυρών), με τη συμμετοχή πλοίων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης καθώς και της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.