Πρώτη ματιά: Η νέα γαλλική φρεγάτα FDI με τοποθετημένο τον ιστό PSIM

Η πρώτη φρεγάτα FDI, Amiral Ronarc'h, που εικονίζεται εδώ στις 12 Νοεμβρίου 2022, εξοπλίζεται στο ναυπηγείο Naval Group στο Lorient, με το PSIM της να είναι ήδη τοποθετημένο. Φωτογραφία του Xavier Vavasseur.

Το κύτος της πρώτης φρεγάτας FDI, Amiral Ronarc’h (D660), εξήλθε από την μόνιμη δεξαμενή (dry dock) στις 10 Νοεμβρίου 2022. Την ίδια ημέρα τοποθετήθηκε πάνω στην φρεγάτα η μονάδα PSIM (Panoramic Sensor & Intelligence Module).

Για την ιστορία, το Admiral Ronarc’h «καθελκύστηκε» επίσημα κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2022. Ωστόσο, η εκδήλωση ήταν μόνο μια εν μέρει καθέλκυση: η στεγασμένη αποβάθρα όπου η πρώτη φρεγάτα FDI πήρε μορφή πλημύρισε. Το κύτος του πλοίου της πρώτης φρεγάτας της κλάσης δεν βγήκε στην προβλήτα ενσωμάτωσης λόγω των καιρικών συνθηκών.

Οι φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι αυτή η κρίσιμη φάση διεξήχθη τρείς ημέρες μετά την τελετή. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από την Naval Group, η οποία μοιράστηκε μαζί μας τις επιπρόσθετες φωτογραφίες (βλ. παρακάτω). Επιπλέον, ο PSIM τοποθετήθηκε την ίδια ημέρα, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά πόσο γρήγορα προχωράει το ναυπηγείο με αυτό το πρόγραμμα. Επι του παρόντος υπάρχουν τρία πλοία που εξοπλίζονται στο Λοριέντ: Δύο κορβέτες Gowind για το Ναυτικό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και μια FDI. Μια επιπλέον φρεγάτα, η πρώτη FDI HN για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, διαμορφώνεται στη μόνιμη δεξαμενή. Η τρόπιδα της τοποθετήθηκε τον περασμένο μήνα.

Το Naval News, που παρακολούθησε την εκδήλωση στις 7 Νοεμβρίου (δείτε το παρακάτω βίντεο), επέστρεψε στο ναυπηγείο στις 12 Νοεμβρίου για να δει την φρεγάτα επόμενης γενιάς του γαλλικού Ναυτικού να παίρνει μορφή, με την αρκετά μοναδική ανεστραμμένη πλώρη της και τον ενσωματωμένο ιστό της τοποθετημένο στη θέση του.

Σχετικά με το PSIM

Κοντινή άποψη της πρώτης FDI με το PSIM στη θέση του (Φωτογραφία από τον Xavier Vavasseur)

Το PSIM (Panoramic Sensors and Intelligence Module) αναπτύχθηκε από την Naval Group, αρχικά για το πρόγραμμα κορβέτας Gowind. Επιφέρει αυξημένες επιχειρησιακές επιδόσεις και καλύτερο έλεγχο του κόστους και των χρόνων παράδοσης:

Η μονάδα περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πλοίου (στην περίπτωση της FDI, από πάνω προς τα κάτω:

  • Συστοιχίες ραντάρ SeaFire
  • IFF
  • Οπτικοηλεκτρονικά συστήματα
  • Ραντάρ πλοήγησης
  • Κεραίες επικοινωνίας UHF
  • Ηλεκτρονικός πόλεμος (όπως η κεραία C-ESM Altesse H).

Η μονάδα κατασκευάζεται ανεξάρτητα από το κύτος και πολύ πριν από τις θαλάσσιες δοκιμές. Μπορεί να τεθεί σε λειτουργία, να δοκιμαστεί ή ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση ενώ βρίσκεται στην ξηρά. Σχεδόν όλο το σύστημα μάχης της φρεγάτας μπορεί να προολοκληρωθεί μήνες πριν από την καθέλκυση του πλοίου.

Η καθέλκυση του Amiral Ronarc’h. Παρατηρήστε το PSΙΜ στο βάθος. (Φωτογραφία από την Naval Group).

Το PSIM τοποθετείται στην πρώτη φρεγάτα FDI αμέσως μετά την επίσημη καθέλκυση της (Φωτογραφία από την Naval Group).

Πηγή: navalnews.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.