Από Σάββας Δ. Βλάσσης, πηγή: doureios.com

Αναπάντεχο πρόβλημα παρουσιάστηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο πρόγραμμα αναβαθμίσεως των Αεροσκαφών Ναυτικών Επιχειρήσεων Ρ-3Β του Πολεμικού Ναυτικού στην ΕΑΒ. Το πρόβλημα εντοπίζεται στις συλλογές πτερύγων που έχουν έλθει από τις ΗΠΑ και προορίζονται να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες στα 4 αεροσκάφη που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Mid-Life Update (MLU).

Οι πτέρυγες αποδείχθηκε ότι είναι ασύμβατες με τα Ρ-3Β, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει σε συνεργασία με την ΕΑΒ να γίνουν εκτενείς δομικές παρεμβάσεις σε αυτές. Το πρόβλημα είναι επιλύσιμο ωστόσο, έχει προκαλέσει εντύπωση ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό κατά πόσο η αντιμετώπιση του ζητήματος θα επιβαρύνει γενικότερα με καθυστέρηση το πρόγραμμα.

Η αντικατάσταση δομικών στοιχείων βάσει του προγράμματος MLU που θα εφαρμοσθεί στα 4 αεροσκάφη που θα αναβαθμιστούν σε Ρ-3ΗΝ, αποβλέπει στην δομική επέκταση ορίου ζωής κατά 15.000 ώρες πτήσεως. Αυτό μεταφράζεται σε επιχειρησιακή αξιοποίηση των αεροσκαφών για διάστημα 20-25 ετών.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: