ΠΣ: Συνεκπαίδευση ΕΜΑΚ και Αustrian Alpine Police στην ορεινή διάσωση σε ξερό πεδίο

Στιγμιότυπο απο το youtube

Το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης στο αντικείμενο της ορεινής διάσωσης σε ξερό πεδίο πραγματοποιήθηκε από τους εκπαιδευτές των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) των Ε.Μ.Α.Κ., σε συνεργασία με τον κύριο Αυστριακό φορέα ορεινής διάσωσης “Αustrian Alpine Police” και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βιέννης.

Κατά την διάρκεια της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, αναπτύχθηκαν εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου διασωστικές τεχνικές, για έρευνα και διάσωση σε ορειβατικό – αλπινιστικό περιβάλλον.

Δόθηκε έμφαση στο πρόγραμμα της «Αυστριακής Σχολής», όπου οι τεχνικές είναι βασισμένες στην χρήση μονού σχοινιού, με όφελος τον μικρότερο όγκο εργαλείων αλλά και τον ελαφρύτερο εξοπλισμό.

Πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση σε κοινές διασωστικές τεχνικές, με πολλές παραλλαγές που αποδείχτηκαν απαραίτητες στις κοινές επιχειρήσεις.

Τα οφέλη της συνεκπαίδευσης, θα ενσωματωθούν στα προγράμματα της τακτικής επιμόρφωσης των Πυροσβεστών, μέσω της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.