Το 105ο Quiz είναι η πρώτη δημοσίευση μετά την αναβάθμιση και αυτή την φορά είναι πραγματικά “μασκαρεμένο”.

Για να σας βοηθήσουμε θα φανερώσουμε ότι στην παρακάτω εικόνα είναι ένα ραντάρ.
Ζητάμε το ραντάρ και κατ’ επέκταση τον τύπο του αεροπλάνου που το φέρει.

Οι απαντήσεις σας θα δημοσιοποιηθούν την Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016.

Καλή επιτυχία!

Quiz_160612_105

Απάντηση, Κυριακή 19 Ιουνίου 2016: Το εικονιζόμενο ραντάρ είναι το ραντάρ παρακολούθησης εδάφους Rel’yef που έχουν τα αναγνωριστικά SU-24MR (και ηλεκτρονικού πόλεμου SU-24MP) και τα οποία δεν φέρουν το ραντάρ έλεγχου πυρός ORION-Α που διαθέτουν τα επιθετικά SU-24.

Τα επιθετικά SU-24 φέρουν επάνω το ραντάρ ORION και από κάτω το Rel’yef, αλλά πιο πίσω όπου το ρύγχος έχει την κατάλληλη διατομή για να χωρέσουν και τα δυο, αντίθετα στα -ΜR και -ΜP οπού δεν υπάρχει η ανάγκη ύπαρξης του ORION το Rel’yef τοποθετείται πιο μπροστά όπου και έχουμε μικρότερη διατομή στο ρύγχος του αεροσκάφους.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: