Quiz: Το γνωρίζετε; (100)

Η Προέλαση γιορτάζει τα 100 quiz και προσφέρει βιβλία.

Η Προέλαση έφτασε αισίως τα 100 “quiz.”

Για το εκλεκτό κοινό που συμμετέχει φανατικά στα εβδομαδιαία quiz άλλα και τους επισκέπτες που μας τιμάτε με τη συμμετοχή σας, (επειδή, πιστεύω ότι των περισσοτέρων ο νονός έχει προ πολλού σταματήσει να μας φέρνει λαμπάδα ως δώρο για το Πάσχα) αποφάσισα να δωρίσω κάποια βιβλία από την βιβλιοθήκη μου στους τρεις πρώτους που θα απαντήσουν σωστά στο εκατοστό “Quiz της εβδομάδας”, το οποίο, επειδή η 1η Μαΐου θα είναι η Κυριακή του Πάσχα και ο περισσότερος κόσμος θα μετακινηθεί προς διάφορα μέρη, σκέφτηκα το “quiz” να είναι διάρκειας δύο εβδομάδων, αυτό νομίζω θα βολέψει όλους μας, επίσης, θα υπάρχει αρκετός χρόνος για την αναζήτηση της σωστής απάντησης.

Όμως, επειδή τα μάτια μου έχουν δει πολλά και, ειλικρινά, δεν θέλω ένα απλό δώρο να καταλήξει ως η αιτία διαφόρων παρεξηγήσεων, η συμμετοχή στο διαγωνισμό, για τους συγκεκριμένους λόγους της εύρυθμης διαδικασίας αποστολής και παραλαβής των βιβλίων, θα έχει κάποιους όρους:

1. Η αποστολή των βιβλίων θα γίνει αυστηρά με αντικαταβολή, δηλαδή ο νικητής, αν φυσικά δεχτεί το δώρο του, θα πρέπει να επιβαρυνθεί με τα έξοδα ταχυδρομικής μεταφοράς.

2. Ο επισκέπτης θα πρέπει να απαντήσει σωστά με μία και μοναδική απάντηση και όχι με δυο σκέλη π.χ. “α και β.” Ο κάθε συμμετέχοντας θα έχει τη δυνατότητα μιας και μοναδικής απάντηση, όχι του στυλ “πιο πάνω έδωσα λάθος απάντηση και η νέα μου απάντηση είναι αυτή” αλλά η απάντηση θα είναι σαφής και ξεκάθαρη,π.χ. “είναι αυτό “τελεία και παύλα”.

3. Οι απαντήσεις θα είναι δεκτές έως το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 και ώρα 21:00, μετά το πέρας της προθεσμίας οι απαντήσεις θα θεωρούνται άκυρες.

Με την υποβολή της σωστής απάντησης, οι συμμετέχοντες θα μπουν σε μια λίστα από την οποία θα κληρωθούν τρεις νικητές.

Τα δώρα για αυτό το “quiz” θα είναι τα παρακάτω βιβλία (η σειρά εμφάνισης είναι τυχαία):

1.The World's Great Submarines 2.Tank recognition guide
The World’s Great Submarines &
Tank Recognition Guide.
Japanese Army Handbook 1939-1945
Japanese Army Handbook 1939-1945
German Army Handbook 1939-1945
German Army Handbook 1939-1945
International Air Power Review.
International Air Power Review.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, η απάντηση του “quiz” δεν θα είναι γνωστή σε μένα. Η απάντηση, θα μου γνωστοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2016.

Πάμε στην ερώτηση μας…

Στις φωτογραφίες που βλέπετε παρακάτω, εμφανίζονται οι θέσεις αρχηγού και πυροβολητή ενός άρματος μάχης.
Ποιο είναι αυτό το άρμα;

«Αν έχεις γνώσεις διάβαινε»
«Αν έχεις γνώσεις διάβαινε»
Quiz_160424_100_G
«Αν έχεις γνώσεις διάβαινε»

Οι απαντήσεις σας θα δημοσιοποιηθούν την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016.
Περιμένω την ευγενική συμμετοχή σας.

Καλή επιτυχία!

Απάντηση: Οι εικονιζόμενες θέσεις πληρώματος άρματος μάχης είναι απο το πρωτότυπο άρμα μάχης AMX-32.

AMX-32 θέση αρχηγού
AMX-32 θέση αρχηγού
AMX-32 θέση πυροβολητή
AMX-32 θέση πυροβολητή
AMX-32
AMX-32
AMX-32
AMX-32
AMX-32
AMX-32
AMX-32
AMX-32
AMX-32
AMX-32
AMX-32
AMX-32
AMX-32
AMX-32
AMX-32
AMX-32
AMX-32
AMX-32
AMX-32
AMX-32
Quiz_160424_18_100
AMX-32
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

12 Απαντήσεις

  1. Ναι, αυτό είναι, συγχαρητήρια το βρήκες!
   Λοιπόν, Simon, από τα παραπάνω πέντε βιβλία διάλεξε όποιο θέλεις και επικοινώνησε μαζί μου στο proelasi(at)yahoo.gr (όπου “at” βάλε το σύμβολο “@”) για τα περαιτέρω!
   Για να είμαι ειλικρινής, η απάντηση σου θεωρείται “μισή” διότι απαντάς ως “AMX-32B2” και το άρμα είναι το “AMX-32”, επίσης, στους πιο πάνω όρους έγραψα ότι η απάντηση πρέπει να είναι σαφής και ξεκάθαρη, ωστόσο, λόγο μικρής συμμετοχής, δικαιούσαι ένα βιβλίο!

   1. Δοκίμασα το ΑΜΧ-30/32/40,αλλά δέν βρήκα εικόνες του εσωτερικού τους,έτσι το πήγα καφεμαντεία,και όταν είδα την φωτό που παρέθεσα,είπα «ότι κάτσει».
    Αλλά,γιατί δικαιούμαι βιβλίο,δέν υπήρξε συμμετοχή;

    1. Ναι, το quiz, είχε μόνο δύο συμμετοχές, του Simon και τη δικιά σου.
     Οπότε, αν φυσικά το επιθυμείς, μπορώ να σου στείλω ένα βιβλίο. Φυσικά, θα περιμένω να διαλέξει πρώτος ο Simon και έπειτα μπορείς να διαλέξεις και εσύ.

    2. Αχέρωντα, στο συγκεκριμένο κουίζ είχα ένα μικρό πλεονέκτημα σε σχέση με σένα και όλους τους άλλους που συνήθως παίρνουν μέρος. Βλέπεις είχα την τύχη να υπηρετήσε τη θητεία μου στα ΑΜΧ-30 οπότε το εσωτερικό του άρματος στην φωτογραφεία μου φάνηκε σχετικά οικείο… Δθστυχώς δεν έχω ιδίαν άποψη για τα ΑΜΧ-30Β2, μάλλον μοιάζει πάρα πολύ με το ΑΜΧ-32, οπότε εκεί την πάτησα και έδωσα μισή λάθος απάντηση!!!

     1. Ότι δέν είναι το -Β2,αλλά το ΑΜΧ-32 ἤ -40,θα το συμπεράνεις από τις επίπεδες επιφάνειες της θωρακισεως,και τις ευθείες ακμές,που υποδηλώνουν συγκολλημενο πύργο,ενώ του ΑΜΧ-30 είναι χυτός,και δέν παρουσιάζει τέτοιες ευθείες,όπως ἡ συγκλολληση που βρίσκεται στην οροφή.
      Το όχημα που υπέδειξα εγώ,τέτοιας κατασκευής συγκολλημένο πύργο έχει.
      Επίσης,θα έλεγα ότι το πυροβόλο φαίνεται για 120άρι,όπως στο κινέζικο όχημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.