Quiz: Το γνωρίζετε; (176)

Quiz_180130_176
“Αν έχεις γνώσεις διάβαινε”

Στο νέο “quiz” ζητάμε τον τύπο του αεροπλάνου που έχει τον εσωτερικό χώρο που φαίνεται στην φωτογραφία.

Γνωρίζετε το αεροπλάνο;

Αν ναι, τότε περιμένουμε την ευγενική συμμετοχή σας.

Οι απαντήσεις σας θα δημοσιοποιηθούν, εκτός απροόπτου, την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018.

Καλή επιτυχία σε όλους.

Απάντηση, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018: Το εικονιζόμενο αεροσκάφος είναι το “P-3A (CS)” του σταθμού αεροπορίας ναυτικού των ΗΠΑ “Corpus Christi” απ’ όπου εκτελούσε συνοριακές περιπολίες για λογαριασμό της υπηρεσίας Αεροπορικών και Ναυτικών Επιχειρήσεων Συνοριακής Προστασίας και Τελωνείων.

Εικόνα του εσωτερικού δείχνει τις τακτικές οθόνες “Miligraphics” μέσα στο πιλοτήριο του “P-3A”. Η μικρή τετράγωνη οθόνη πάνω από τους μοχλούς ώσης του πιλότου παρουσιάζει στοιχεία διανύσματος αναχαίτισης.

Από άποψη επιδόσεων το αεροσκάφος “P-3” Εναέριας Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (“AEW&C”) προσφέρει περιπολίες διάρκειας δώδεκα έως εικοσιτεσσάρων ωρών, με ακτίνα δράσης μεγαλύτερη από δυο χιλιάδες (2000) ναυτικά μίλια (2300 μίλια, 3700 χλμ). Στα οχτακόσια (800) ναυτικά μίλια (920 μίλια, 1480 χλμ) από τη βάση, ο χρόνος επι του σταθμού είναι περίπου οχτώ ώρες.
Επιπρόσθετα στα τέσσερα “P-3 AEW&C” που έλαβαν το παρωνύμιο “domes”, η “Corpus Christi” χρησιμοποιεί τέσσερα δανεικά “P-3A” απο το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ). Αυτά είναι ποικιλοτρόπως διαρρυθμισμένα “UP-3A” ή “P-3A (CS)”, αλλά είναι γενικώς γνωστά ως “slicks”. Είναι εξοπλισμένα με ραντάρ μαχητικού αεροπλάνου “AN/APG-63” (από το “F-15A”) στη θέση του ραντάρ έρευνας “APS-80” του “ASW Orion”, και έχουν σύστημα εντοπισμού υπέρυθρων εγκαταστημένο σε πυργίσκο.

Οι σταθμοί χειρισμού των αισθητήρων βρίσκονται στον θάλαμο, και το αεροπλάνο έχει επιπρόσθετο εξοπλισμό για να επικοινωνεί με τις επίγειες μονάδες Υποστήριξης Πελατών, τα σκάφη της Ακτοφυλακής και άλλες υπηρεσίες.

Οι βασικές περιοχές επιχειρήσεων ηταν ο Κόλπος του Μεξικού και η Καραϊβική.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

7 Απαντήσεις

 1. Μετά απο μια σύντομη έρευνα, φαίνεται για το Lockheed P-3 Orion(η έκδοση στην συγκεκριμένη φωτογραφία είναι άγνωστη, αλλά προφανώς παλαιότερη).

  http://www.milavnarc.com/photos/post_world_war_ii/us_navy_and_marines/ep-3e_aries_ii/photo_set_1/large/09b.jpg

  https://www.camizu.org/p-3-orion-interior/

  http://www.aviationcorner.net/public/photos/4/6/avc_00112146.jpg

  https://ww2aircraft.net/forum/attachments/p-3fuselageinteriorlookingafts-jpg.426743/

   1. Σε ευχαριστώ για την πληροφορία αγαπητέ Δούκα, δεν είχα υπόψην μου αυτή την έκδοση και λεπτομέρεια με το ραντάρ μαχητικού, απο την ενδυμασία του προσωπικού (όπου ο ένας είναι ντυμένος στα πολιτικά) υποψιαζόμουνα όμως(αν και δεν ήμουν απόλυτα σίγουρος, ήμουν σχεδόν) ότι ήταν ένα απο αυτά που είναι στην υπηρεσία των τελωνειακών και φύλαξης συνόρων(U.S. Customs and Border Protection) των ΗΠΑ. Αν θυμάμαι σωστά(η αναφορά για τις περιοχές όπου επιχειρεί είναι ένδειξη), είναι συχνά σε αποστολές κατά του εμπορίου ναρκωτικών που προέρχονται κυρίως απο την Κολομβία και το Μεξικό(συνήθως σε συνεργασία με την ακτοφυλακή και άλλες υπηρεσίες).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.