
Στο 61° “Quiz της εβδομάδας” ασχολούμαστε με τα αντιαεροπορικά συστήματα.
Ερώτηση: Γνωρίζετε ποιας χώρας είναι το αντιαεροπορικό σύστημα που εικονίζεται στην φωτογραφία;
Οι απαντήσεις σας θα δημοσιοποιηθούν την Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015.
Καλή επιτυχία σε όλους.
Απάντηση, Κυριακή 12 Ιουλίου 2015: Το εικονιζόμενο αντιαεροπορικό σύστημα είναι το Γιουγκοσλαβικής κατασκευής Μ75 20/4 του Ιρακινού Στρατού που χρησιμοποιεί τέσσερα πυροβόλα των 20 χιλιοστών. Όπως αναφέρει και το άρθρο η σκόπευση γίνεται με το μάτι μεσώ ενός απλού σκοπευτικού και ο έλεγχος είναι χειροκίνητος με μανιβέλες.





13 Απαντήσεις
Δεν γνωριζω το συστημα αλλα γνωριζω το ποταμι,ειναι ο Αξιος και επειδη εμεις δεν εχουμε τετοια πυροβολα μαλλον για Σκοπιανο το βλεπω!
Εχμ!
Tι Αξιος τι Τιγρης,και τα δυο ποταμια ειναι.Αν δεν εκρυβες τους μουστακαλιδες θα το εβρισκα.
Ε, το συγκεκριμένο και είναι και δεν είναι χερσαίο. Αρχικά το είδα ως πρωραίο όπλο στα σερβικά ποτάμια περιπολικά κλάσης Nestin. Tην χερσαία (εκπαιδευτική της ναυτικής) οι Ούγγροι αποκαλούν PAV-4. Το πυροβόλο Μ-75 που αξιοποιεί το σύστημα έχει τις ρίζες του στο διάσημο Hispano-Suiza H.S. 404.
Πολύ σωστά Κώστα, το βρήκες!
M55A4M1 Yugoslavia ?
M-71 Hispano 4x20mm/90
Σε υπηρεσία με τα τέσσερα περιπολικά κλάσης Mirna του ναυτικού της Κροατίας σε πρυμναίους πύργους. Από εκεί μάλλον και η φωτογραφία που παρουσιάζει τους χειριστές σε ελαφρύ σκάφος με σοβιετικού τύπου χαλύβδινα κράνη.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/23/HRM_Cavtat_03_170909.jpg
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c2/M71_Hispano_4x20mm90.jpg/800px-M71_Hispano_4x20mm90.jpg
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/20/Ophodni_brod_OB-61_Novigrad.jpg
http://cdn2.shipspotting.com/photos/middle/2/2/2/1735222.jpg
Το ίδιο το σύστημα είναι παλιότερο, της περιόδου του Β΄ΠΠ (Hispano-Suiza 804 4Χ20mm) και κατασκευάστηκε κατόπιν αδείας στον Καναδά εξοπλίζοντας πλοία της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Πάνω από 1.000 κομμάτια κατακευάστηκαν από Καναδικά εργοστάσια.
https://d1u1p2xjjiahg3.cloudfront.net/00b2a25a-7cc8-405a-8382-9472c0931d58_l.jpg
Στάθη συγχαρητήρια, πήγες την απάντηση ενα βήμα παραπάνω.
YUG – M55, http://forum.valka.cz/topic/view/13461/YUG-M55
Ἔλα τώρα και μή σκᾶς…
Δοκίμασα ὅτι μου ἐρχόταν σε yugo 20mm,ἀλλά τζίφος.
https://en.wikipedia.org/wiki/Alois_Alzheimer
Ἔχεις πείρα,βλέπω.
Και πειρα και πυρους,διαλεγεις και παιρνεις!