Quiz: Το γνωρίζετε; (96)

«Αν έχεις γνώσεις διάβαινε»
«Αν έχεις γνώσεις διάβαινε»

Αυτήν την εβδομάδα, στο 96ο quiz, ζητάμε την ταυτότητα του εικονιζόμενου συστήματος.

Για βοήθεια, θα σας φανερώσουμε ότι ένα module είναι η τετράδα που φαίνεται στην εικόνα και το πραγματικό οπλικό σύστημα χρησιμοποιεί πολλά τέτοια (modules).

Οφείλουμε όμως να σας ενημερώσουμε, ότι για την συμμετοχή στο “άκρως επικίνδυνο” quiz της Προέλασης απαιτείται γονική συγκατάθεση, ευρύ φάσμα ειδικών γνώσεων αλλά και θέληση για νίκη.

Οι απαντήσεις σας θα δημοσιοποιηθούν την Κυριακή, 3 Απριλίου 2016.
Περιμένουμε την ευγενική συμμετοχή σας.

Καλή επιτυχία!

Απάντηση, Κυριακή 4 Απριλίου 2016:

Το εικονιζόμενο σύστημα είναι το σύστημα ναρκών κατά προσωπικού Ranger της Thorn EMI Electronics. Κάθε σωλήνας περιέχει 18 νάρκες κατά προσωπικού και το προωθητικό γέμισμα στην βάση του, που τις εξαπολύει έξω από τον σωλήνα. Κάθε τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού FV432 φέρει 72 συνολικά σωλήνες, 18 έτοιμες τετράδες δηλαδή.

Ranger
Ranger (Για να δείτε μεγαλύτερη την εικόνα κάντε κλικ πάνω στην φωτογραφία)
Ranger
Ranger (Για να δείτε μεγαλύτερη την εικόνα κάντε κλικ πάνω στην φωτογραφία)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

6 Απαντήσεις

 1. Μοιάζουν για σωλήνες εκτόξευσης εμπρηστικών γεμισμάτων για το αμερικανικό M202 FLASH που έπαιρνε κλιπ των τεσσάτων ρουκετών M74. Οι σωλήνες των 66mm που περιείχαν τις ρουκέτες έρχονταν κατά μόνας και γεμίζονταν στον τετραπλό εκτοξευτή, ο οποίος αναπτυσσόταν και έβαλε επ ώμου με δραστικό βεληνεκές 200 περ. μέτρα.Κάθε εκτοξευτής μπορούσε να επαναγεμίσει και να βάλει έως τέσσερις φορές ενώ το διάστημα μεταξύ των βολών οριζόταν στο 1″.

  http://world.guns.ru/userfiles/images/grenade/gl50/m202a2_fire.jpg

  Το όπλο βασίστηκε στο πειραματικό XM191 που αναπτύχθηκε στα τέλη του πολέμου του Βιετνάμ για να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά φλογοβόλα και έβαλε οβίδες ναπάλμ. Δεν πολυχρησιμοποιήθηκε από τον στρατό των ΗΠΑ αν και η εμφάνισή του στα χέρια του “Άρνι” στην ταινία “Commando” toy 1985 απογείωσε τη φήμη του.

   1. Δεν ήθελα να παρέχω στοιχεία που θα οδηγήσουν στη λύση τον επίδοξο “κουιζάρχη”, κάπου εκεί άθελα, ίσως να, “θόλωσα τα νερά”. Το σκεπτικό μου ήταν η, οποία, απάντηση να βρεθεί αποκλειστικά απ’την εικόνα. Έτσι θεώρησα οτι μια μικρή βοήθεια ήταν θεμιτή, αλλά, όπως φάνηκε περιέπλεξε περισσότερο τα πράγματα!
    Στο επόμενο κουίζ θα αποφύγω τις περιγραφές.

    1. Δούκα,ἄκυρη ἡ κατηγορία,ἀθωώνεσαι πανηγυρικά.
     Ἐγώ βιάστηκα να βγάλω συμπεράσματα,και ἀπολογοῦμαι γι᾿αὐτό.
     Συγκεκριμένα,ἐπειδή δέν εἴδα την ἀπάντηση στο κείμενο,νόμισα ὅτι σωστή ἀπάντηση ἦταν το Μ202,το ὁποιο ὅμως εἴχα βρεί,και ἀπορρίψει,ἐπειδή δέν περιελάμβανε πολλά modules.
     Οὔτω πώς,νόμισα ὅτι το «πολλά modules» σήμαινε ἐπαναχρησιμοποίηση,και ὅχι συστοιχία.
     Ἡ δική σου διατύπωση ῆταν και σωστή,και θεμιτή (fair,π᾿λέν κ᾿στου χουριόμ).
     Ἀπλώς ἐγώ δέν ἔχω ξυπνήσει ἀκόμα,ὅπως φαίνεται.

     ΥΓ.ἡ πατρότητα του κουΐζ,ἀνήκει σε αὐτόν που ὑποψιάζομαι; 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.