Τα συστήματα αντιαρματικών πυραύλων της Roketsan, τα οποία αναπτύχθηκαν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του τουρκικού Στρατού, όπως αναφέρει το MSI, έχουν φτάσει στη φάση της μαζικής παραγωγής και έχουν αρχίσει οι παραδόσεις τους.

Η οικογένεια προϊόντος αποτελειται από το μεγάλου βεληνεκούς αντιαρματικό σύστημα πυραύλου (UMTAS), το καθοδηγούμενο με λειζερ αντιαρματικό σύστημα πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς (L-UMTAS) και το μεσαίου βεληνεκούς αντιαρματικό οπλικό σύστημα (OMTAS), που μαζί ειναι σε θέση να καλύψουν τις διάφορες ανάγκες που αναδύονται στο σύγχρονο πεδίο μάχης. Οι UMTAS και L-UMTAS παρουσιάστηκαν στην IDEF 2019, οι οποίοι ειναι αποτελεσματικοί κατά στόχων σε αποστάσεις έως 8000 μ. και ο OMTAS ειναι αποτελεσματικός μέχρι τα 4000 μ.

Η πρώτη παρτίδα των πυραύλων L-UMTAS παραδόθηκε στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2016 και χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία το 2018 κατά τις στρατιωτικές ασκήσεις EFES και Atış Serbest.

Εξοπλισμένο με απεικόνιση ανιχνευτή υπερύθρων, το προϊόν, η γραμμή παραγωγής και η φάση πιστοποίησης του UMTAS, ολοκληρωθήκαν το 2017. Μετά τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται παράλληλα με την μαζική παραγωγή, αναμένεται οτι πύραυλος να εισέλθει στο οπλοστάσιο εντός του 2019. Η φάση πιστοποίησης του OMTAS, για το προϊόν και την γραμμή παραγωγής, ολοκληρώθηκε το 2016, και ο πύραυλος ειναι τώρα έτοιμος για την μαζική παραγωγή. Οι εργασίες συνεχίζονται για την ενσωμάτωση των UMTAS, L-UMTAS και OMTAS στα τεθωρακισμένα οχήματα και τις χερσαίες δυνάμεις αλλά και την ενσωμάτωση των UMTAS και L-UMTAS στις πλατφόρμες περιστροφικής πτέρυγας και ναυτικές πλατφόρμες.

Η Roketsan ανακοινωσε οτι η ανάπτυξη των UMTAS και OMTAS της επέτρεψε να αναπτύξει μια οικογένεια προϊόντος που θα υπηρετεί τους χρήστες της για πολλά χρόνια. “Αυτό που μετραει πραγματικά στους αντιαρματικούς πυραυλους δεν ειναι μόνο η ικανότητα να εξουδετερώνεις τις βελτιωμένες τεχνολογίες θωράκισης άλλα επίσης να ανταποκριθείς σε οποιαδήποτε βελτιωμένη απειλή. Εκτός από τις αντιαρματικές ικανότητες τους, οι οποίες ειναι οι κύριες αποστολές τους, οι UMTAS και OMTAS έχουν σχεδιαστεί για να ειναι αποτελεσματικοί κατά όλων των χερσαίων και ναυτικών απειλών,” ανακοινωσε.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: