Στην Ρουμανία θα διεξαχθεί η πολυεθνική άσκηση European Spartan 2019

Η άσκηση European Spartan 2019 θα διεξαχθεί από 13 ώς 14 Μαΐου 2019 στην 90η βάση αερομεταφορών, Οτοπένι, στην Ρουμανία, σύμφωνα με τις πρωτοβουλίες που εγκρίθηκαν από την ρουμανική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Ειναι μια πολυεθνική εκπαιδευτική δραστηριότητα που διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκός Στόλος Εναέριων Μεταφορών (EATF). Αυτη η στρατιωτική άσκηση περιλαμβάνει σειρά δραστηριοτήτων που σχεδιάστηκαν και διοργανώνονται από την κοινότητα C-27J Spartan με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Αμυντικού Οργανισμού (EDA) και της ρουμανικής Αεροπορίας στην 90η βάση αερομεταφορών.

Οι χώρες που συμμετέχουν στην άσκηση, εκτός απο την Ρουμανία, ειναι: Βουλγαρία, Ιταλία, Λιθουανία και Σλοβακία ομως αναμένονται και παρατηρητές χωρών χρηστών αυτού του τύπου αεροσκάφους από ευρωπαϊκές και μη ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Αυστραλία, ΗΠΑ).

Η άσκηση European Spartan 2019 ειναι μοναδική στο πρόγραμμα EATF και ειναι σχεδιασμένη ως μια κοινή εκπαιδευτική δραστηριότητα χρηστών του στρατιωτικού αεροσκάφους C-27J Spartan, για την ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας στις τακτικές επιχειρήσεις και τη συντήρηση των αεροπλάνων. Στην φετινή άσκηση, η Ρουμανία έχει την ιδιότητα της χωράς υποδοχής και το προσωπικό της ρουμανικής Αεροπορίας διαθέτει σημαντικό ρόλο στην ομάδα σχεδιασμού.

Το αεροπλάνο C-27J Spartan έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί τακτικές αποστολές σε ανθρωπιστικές και ειρηνευτικές επιχειρήσεις, προσφέροντας άμεση αερομεταφορά στο θέατρο, ημέρα και νύχτα. Μπορεί να μεταφέρει δυνάμεις, εξοπλισμό, οχήματα, ελαφρύ πυροβολικό, διάφορους εξοπλισμούς και υλικά και διασφαλίζει την ρίψη αλεξιπτωτιστών/υλικών και εξοπλισμών. Μπορεί να λειτουργεί για μεγάλες περιόδους χωρίς άμεση βοήθεια από μακριά απο την βάση του υπό δυσμενείς κλιματικές συνθήκες.

Η στρατιωτική άσκηση βασίζεται σε ένα σύνθετο σενάριο, το οποίο περιλαμβάνει την πρακτική και την ενοποίηση των τεχνικών στις αεροπορικές αποστολές, την προσγείωση σε χώμα και διάδρομους μικρού μήκους,τη ρίψη αλεξιπτωτιστών και υλικών, τη συνεργασία με μαχητικά αεροπλάνα, το συντονισμό των αεροπορικών ενεργειών με αυτές στην γη, την μεταφορά απωλειών υγείας, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται εκπαίδευση στις διαδικασίες εκτελέσεως συντήρησης από πολυεθνικές ομάδες.

Αυτές οι δραστηρίοτητες ειναι απαραίτητες για την εναρμόνιση των ευρωπαϊκών και νατοϊκών αερομεταφορικών επιχειρήσεων με σκοπό να βελτιωθεί η διαλειτουργικότητα των πληρωμάτων αερομεταφορών και, τελικά, να καταστήσουν τις επιχειρήσεις πιο αποτελεσματικές σε ένα πολυεθνική περιβάλλον.

Απόδοση/Μετάφραση απο το romania2019.eu για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.