Ρωσία: Αρματιστές T-72B3M εκπαιδεύονται στις βολές μάχης με νέες τεχνικές

Φωτ. αρχείου, Ρωσικό υπουργείο άμυνας. Άρμα μάχης T-72B3M

Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στο πεδίο ασκήσεων Νικολο-Αλεξανδρόφσκι, στην περιφέρεια Σταυροπόλ, στην νότια Ρωσια, αρματιστές του 49ου Σώματος Στρατού της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας κατέστρεψαν κινούμενους στόχους τεθωρακισμένων οχημάτων.

Οι βολές ήταν, επίσης, μοναδικές διότι εκτελέστηκαν σε μεγάλες αποστάσεις: Οι στόχοι – μια φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων τα οποία δέχθηκαν τα πυρά των αρμάτων μάχης – ήταν σε αποστάσεις άνω των τριών χιλιομέτρων, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία ενημέρωσης της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Τα εκπαιδευτικά σενάρια εκτελέστηκαν με άρματα μάχης T-72B3M. Το βίντεο που αποδεσμεύθηκε από την Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια δείχνει πληρώματα αρμάτων μάχης να εκτελούν βολές μάχης σε όλες τις τυποποιημένες διαδικασίες κατά τη διάρκεια ενός γύρου βολών. Στις αποστολές των αρματιστών περιλαμβάνονταν η προσβολή στόχων με διαφόρους τρόπους: εν κινήσει, εν στάσει, με σύντομες στάσεις, από υπόστεγα και με κίνηση σε μια εναλλακτική θέση μάχης κατά τη νύχτα.

Οι ασκήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προκριματικού γύρου για την συμμετοχή των καλύτερων Αρματιστών στον αρματικό διαγωνισμό της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας. Τα πληρώματα, εκτός από τις βολές με όλα τα όπλα του άρματος, βαθμολογήθηκαν επίσης και στη διέλευση στίβου εμποδίων αρμάτων. Οι 30 καλύτεροι Αρματιστές θα συμμετέχουν στον τελικό του διαγωνισμού που έλαβε χώρα, τον ίδιο μήνα, στο πεδίο ασκήσεων Μόλκιν στο Κρασνοντάρ.

Συνολικά, στις εκπαιδευτικές βολές τακτικής εμπλοκής, συμμετείχαν περισσότερα από 30 άρματα μάχης και περίπου 100 Στρατιώτες και Αξιωματικοί από μονάδες που εδρεύουν στην Περιφέρεια Σταυροπόλ, δήλωσε ο Συνταγματάρχης Βαντίμ Ασταφιεφ, επικεφαλής της υπηρεσίας ενημέρωσης της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Φέτος, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό του ρωσικού υπουργείου άμυνας, Ζβεζντά, χρησιμοποιήθηκε μια νέα τεχνική – το πρόγραμμα βολών περιελάμβανε την εμφάνιση κινούμενων στόχων «θωρακισμένων οχημάτων», που προσομοίαζαν τα σύγχρονα ελαφριά θωρακισμένα οχήματα. Επιπλέον, η σειρά εμφάνισης, η απόσταση και η κατεύθυνση των στόχων κρατήθηκε μυστική από τους Αρματιστές. Οι βολές μάχης πραγματοποιήθηκαν σε έναν γύρο και εκτελέστηκαν όλες οι τυποποιημένες διαδικασίες των τακτικών βολών.

Οι στόχοι των πληρωμάτων T-72 είχαν τοποθετηθεί σε μεγαλύτερη απόσταση – οι Αρματιστές έπρεπε να χτυπήσουν στόχους σε αποστάσεις 2,5 με 3 χλμ. Την ίδια στιγμή, στο πεδίο ασκήσεων χρησιμοποιήθηκαν καπνός και εκπαιδευτικές νάρκες.

Όλα αυτά δημιουργήσαν τις συνθήκες μαχών σε μικρές αποστάσεις. Ως στόχοι χρησιμοποιήθηκαν παροπλισμένα τεθωρακισμένα οχήματα.

Αυτόν τον Χειμώνα, η Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στα πεδία ασκήσεων 20 ακομη εκπαιδευτικές βολές πραγματικών πυρών και περίπου 60 ασκήσεις με πυρά όπως επίσης και 15 ασκήσεις τακτικής εμπλοκής.

Καθ’ολη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι Αρματιστές θα καταναλώσουν συνολικά περισσότερα από 11000 διαφορετικά πυρομαχικά και 5000 λίτρα καυσίμου.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.