Ρωσία: Άσκηση επάκτιας άμυνας με φρεγάτα, Bal και Bastion στην Μαύρη Θάλασσα

@vezhlivo/twitter

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποδέσμευσε το γραφείο τύπου του ρωσικού υπουργείου άμυνας την 22α Ιανουαρίου 2021, το πλοίο Pytlivy του ρωσικού στόλου Μαύρης Θάλασσας (νατοϊκή ονομασία: Κλάση Krivak-II) απέπλευσε από τον ναύσταθμο του στόλου για να συμμετάσχει σε άσκηση μαζί με κινητά συστήματα επάκτιας άμυνας Bal (SSC-6 Sennight) και Bastion (SSC-5 Stooge) μιας μεγάλης μονάδας πυραυλικού πυροβολικού του στόλου.

«Πριν βγει στην θάλασσα, το πλήρωμα εκτέλεσε ασκήσεις για την άμεση ετοιμασία του πλοίου για επιχειρήσεις και πολεμικές αποστολές. Η φρεγάτα Pytlivy πλέει προς την προκαθορισμένη περιοχή στην Μαύρη Θάλασσα για να συμμετάσχει σε άσκηση ναυτικών επιχειρήσεων, αντιμετώπιση ναρκών και αεράμυνας», ανακοίνωσε το γραφείο τύπου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια άσκησης, η φρεγάτα Pytlivy θα προσομοιώσει ένα εχθρικό πλοίο, στην οποία θα συμμετέχουν πληρώματα Bal και Bastion. Το πλοίο πραγματοποιεί αποστολές στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως του Στόλου Μαύρης Θάλασσας.

©Ρωσικό Υπ. Άμυνας | Πυραυλικό σύστημα επάκτιας άμυνας Bal

Η κλάση Krivak, σοβιετική ονομασία έργο 1135 Burevestnik (Υδροβάτης), είναι μια σειρά φρεγατών και πλοίων φύλαξης (περιπολικά) κατασκευασμένα στην Σοβιετική Ένωση κυρίως για το σοβιετικό Ναυτικό από το 1970. Το πλοίο κατασκευάστηκε σε τέσσερις εκδοχές, έργο 1135 Burevestnik (Krivak I), έργο 1135M Burevestnik M (Krivak II), έργο 11351 Nerey (Krivak III) και έργο 11352/11353 (Krivak IV).

To Pytlivy είναι ένα πλοίο φύλαξης της κλάσης Krivak II, ρωσική ονομασία 1135M Burevestnik M, είναι οπλισμένο με ένα πυροβόλο 100 χλστ αντί για τα διπλά πυροβόλα 76 χλστ του σχεδίου Burevestnik. Διαθέτουν επίσης εγκατάσταση ανασχεδιασμένου ηχοβολιστικόυ μεταβλητού βάθους (VDS).

©Ρωσικό Υπ. Άμυνας | Πυραυλικό σύστημα επάκτιας άμυνας Bastion.

Το Bal είναι ένα ρωσικής κατασκευής πυραυλικό σύστημα επάκτιας άμυνας που βασίζεται πάνω σε 8Χ8 αμάξωμα στρατιωτικού φορτηγού MZKT-7930 με 8 κάνιστρα πυραύλων τοποθετημένα στο πίσω τμήμα του φορέα όχηματος τα οποία είναι σε θέση να εκτοξεύσουν τον αντιπλοϊκό πύραυλο κρούζ Kh-35. Ο Kh-35 είναι ένας υποηχητικός, αντιπλοϊκός πύραυλος κρούζ που αρχικά εξελίχθηκε το 1983 από την Σοβιετική Ένωση. Έχει μέγιστο βεληνεκές 300 χλμ.

Το K-300 Bastion-P (νατοϊκή ονομασία SS-C-5 Stooge) είναι ένα ρωσικό κινητό πυραυλικό σύστημα επάκτιας άμυνας. Το όχημα εκτόξευσης βασίζεται στο αμάξωμα του 8Χ8 στρατιωτικού φορέα οχήματος MZKT-7930. O πύραυλος που χρησιμοποιείται από το Bastion-P είναι ο P-800 Oniks, ένας υπερηχητικός αντιπλοϊκός πύραυλος με πολεμική κεφαλή 200-250 κιλών. Ο πύραυλος έχει βεληνεκές από 120 χλμ έως 300 χλμ.

©Ρωσικό Υπ. Άμυνας | Εκτόξευση αντιπλοϊκού πυραύλου κρούζ Kh-35 από το πυραυλικό σύστημα επάκτιας άμυνας Bal
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.