Ρωσία: Νέα συσκευή ακουστικής ανίχνευσης για τον εντοπισμό μικρών ντροόυνς

ruselectronics.ru

Η μονάδα ακουστικής ανίχνευσης Ataka-Shorokh, που κατασκευάστηκε από τους ειδικούς της ρωσικής θυγατρικής εταιρείας της Rostec, Ruselectronics, πέρασε με επιτυχία τις εργοστασιακές δοκιμές αποδοχής. Ο εξοπλισμός επιβεβαίωσε τα δηλωθέντα τεχνικά χαρακτηριστικά – ειδικότερα, την ικανότητα ανίχνευσης ντρόουνς -που πετούν σε σιγή ασυρμάτου- από τον ήχο, σε απόσταση. Τα παραπάνω αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στην έκθεση Interpolitex-2021.

Ο εξοπλισμός σχεδιάστηκε για την προστασία των πολιτικών και ειδικών υποδομών από την μη εξουσιοδοτημένη είσοδο μικρών ανεπάνδρωτων αεροχημάτων (UAV). Μονάδα είναι εξοπλισμένη με εξαιρετικά ευαίσθητα μικρόφωνα που επιτρέπουν στον χειριστή να εντοπίζει ένα ντρόουν που προσεγγίζει από απόσταση.

«Η ευρεία χρήση των μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων απαιτεί συμμετρικές σχεδιάσεις για την αντιμετώπιση της κακής χρήσης τους όπως η βιομηχανική κατασκοπεία. Η μονάδα ακουστικής ανίχνευσης Ataka-Shorokh, που δημιουργήθηκε από ειδικούς της Ruselectronics, θα συμπληρώσει τη σειρά του εξοπλισμού μας για την αντιμετώπιση των UAV. Ο εξοπλισμός έχει περάσει όλο το πρόγραμμα των εργοστασιακών δοκιμών αποδοχής. Οι δοκιμές επιβεβαίωσαν την απρόσκοπτη λειτουργία του εξοπλισμού, ακόμη και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες», δήλωσε η Rostec.

«Οι δοκιμές επιβεβαίωσαν την ικανότητα των ευφυών αλγορίθμων να ανιχνεύουν διαφορετικούς τύπους ντρόουνς στο υπόβαθρο ακουστικών παρεμβολών θορύβου. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, η μονάδα χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία ως ένα ανεξάρτητο σύστημα για τον εντοπισμό UAV από τον θόρυβο, όπως επίσης και στο πλαίσιο του συστήματος ανίχνευσης και καταστολής ραδιοσυχνοτήτων Ataka-Trophy», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανάπτυξης, γενικός διευθυντής στο NPP Almaz της Ruselectronics, Μιχαήλ Απίν.

Ο εξοπλισμός μπορεί να ενσωματωθεί με το σύστημα ανίχνευσης και καταστολής ραδιοσυχνοτήτων UAV Ataka-DBS. Εάν η μονάδα ηχητικής ανίχνευσης εντοπίσει ένα ντρόουν που πετάει σε αυτόνομη λειτουργία, το Ataka-DBS αποκλείει τους διαύλους δορυφορικής πλοήγησης που ανεπιθύμητου αεροχήματος.

Η μονάδα ακουστικής ανίχνευσης Ataka-Shorokh παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της 25ης διεθνούς έκθεσης μέσων κρατικής ασφάλειας «Interpolitech-2021». H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από 19 έως 22 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Crocus Expo στο Κρασνογκόρσκ στην περιφέρεια της Μόσχας.

 

Πηγή: Airrecognition.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.