Ρωσία: Οι Αλεξιπτωτιστές παρέλαβαν νέα αλεξίπτωτα για επιχειρήσεις στην Αρκτική

© Anton Novoderezhkin/TASS | Σύστημα αλεξίπτωτου ειδικού σκοπού Stayed στην έκθεση Army-2020

Το Stayer (Стайер) έχει σχεδιαστεί για άλματα των ειδικών δυνάμεων από αεροσκάφη που πετούν με ταχύτητες μέχρι 350 χλμ/ώρα, με επιπλέον φορτίο ως 50 κιλά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις συνθήκες του βόρειου πόλου.

Ο όμιλος Τεχνοντινάμικα (τμήμα της κρατικής τεχνολογικής επιχείρησης Rostec) ξεκίνησε τις παραδόσεις των τελευταίων αλεξιπτώτων ειδικού σκοπού Stayed που επιτρέπουν τους αλεξιπτωτιστές να εκτελέσουν ελεύθερη πτώση από μεγάλο υψόμετρο και σε αρκτικές συνθήκες, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το γραφείο τύπου της Rostec.

«Οι εργασίες για την εξέλιξη του Stayed για το υπουργείο άμυνας εκτελέστηκαν με πρωτοβουλία της εταιρεία. Το σύστημα είναι ασυναγώνιστο μέσα στην ρωσική αγορά, διαθέτει μοναδικές δυνατότητες και έχει αποδείξει την αξιοπιστία του κατά τις ασκήσεις. Από σήμερα, το Stayed έχει εισέλθει σε υπηρεσία και τα πρώτα συστήματα έχουν ήδη απεστάλη στους Αλεξιπτωτιστές», ανακοίνωσε το γραφείο τύπου επικαλούμενο δήλωση του διευθύνων συμβούλου της Τεχνοντινάμικα Ίγκορ Νασένκοφ.

Το Stayer έχει σχεδιαστεί για τις ρίψεις ειδικών δυνάμεων από αεροσκάφη που πετούν με ταχύτητες μέχρι 350 χλμ/ώρα, με επιπλέον φορτίο ως 50 κιλά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις καιρικές συνθήκες του βόρειου πόλου.

Το νέο αλεξίπτωτο αναπτύχθηκε κατόπιν πειραματικής μελέτης του σχεδιαστικού γραφείου Yunker-O και από τους ειδικούς του εργοστασίου αλεξιπτώτων Polyot Ivanovo του ομίλου Τεχνοντινάμικα.

Το Stayer είναι σύστημα αλεξιπτώτου τύπου πτέρυγας, το οποίο επιτρέπει την πτώση από υψόμετρα 700 έως 10000 μέτρων, με μέγιστο βάρος πτήσης ως τα 180 κιλά.

«Το σύστημα τύπου πτέρυγας αυξάνει τη δυνατότητα ελιγμού και ελέγχου και ενισχύει σημαντικά τις ικανότητες των ρωσικών δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων για την ολοκλήρωση τακτικών αποστολών», ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της Rostec.

Τον Απρίλιο 2020, ομάδα Ρώσων Αλεξιπτωτιστών χρησιμοποιήσαν τα νέα συστήματα αλεξιπτώτων στις αντίξοές καιρικές συνθήκες της Αρκτικής, επιτρέποντας το άλμα στις συνθήκες του βόρειου πόλου για πρώτη φορά στον κόσμο από το κατώτερο όριο της στρατόσφαιρας – ένα υψόμετρο 10000 μέτρων πάνω από το αρχιπέλαγος της Γης του Φραγκίσκου Ιωσήφ.

 

Πηγή: tass.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.