Ρωσία: Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές αποδοχής εργοστασίου του 2S24 Lotos

Η ρωσική βιομηχανία TsNIITochMash, τμήμα του κρατικού οργανισμού Rostec, ολοκλήρωσε τις δοκιμές αποδοχής εργοστασίου (FAT) του αυτοκινούμενου συστήματος πυροβολικού 2S42 Lotos.

Το όχημα μάχης που προορίζεται για τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις της Ρωσίας επιβεβαίωσε πως συμμορφώνεται με συγκεκριμένα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Rostec,  πρόγραμμα δοκιμών, που περιλάμβανε 57 σημεία ελέγχου, επέτρεψε να αξιολογηθεί η απόδοση όλων των εξαρτημάτων, μηχανισμών και οργάνων του όπλου. Κατά τις δοκιμές, το Lotos διήνυσε 400 χιλιόμετρα και εκτέλεσε δεκατέσσερις βολές.

Η στρατιωτική αντιπροσωπεία στην TsNIITochMash υπέγραψε το επίσημο έγγραφο σχετικά με την συμμόρφωση του πρωτότυπου  αυτοκινούμενου συστήματος πυροβολικού (самоходного артиллерийского орудия – CAO), την τεκμηρίωση του σχεδιασμού και την ετοιμότητα για τις προκαταρκτικές δοκιμές.

“Κατά τις δοκιμές αποδοχής το αερομεταφερόμενο αμφίβιο όπλο Lotos ανέδειξε ότι είναι άριστο. Το όχημα μάχης καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις βάρους και χαρακτηριστικών μεγέθους και την ίδια στιγμή διαθέτει εντυπωσιακή ταχύτητα, ρυθμό βολής και βεληνεκές πυρός. Αναμένουμε ότι το επόμενο στάδιο -οι προκαταρκτικές δοκιμές- θα ξεκινήσει φέτος”, ο βιομηχανικός διευθυντής, Μπεκκάν Οζντό, του κρατικού οργανισμού Rostec.

Το 2S42 Lotos διαθέτει βάρος ανω των 18 τόνων, μέγιστη ταχύτητα 70 χλμ/ώρα, ισχύς κινητήρα 450 ίππων και αυτονομία όχι μικρότερη απο 500 χλμ. Το πλήρωμα μάχης αποτελείται από τέσσερα μέλη. Το βεληνεκές πυρός είναι μέχρι 13 χλμ.

Το CAO κατασκευάστηκε πάνω στο σκάφος του οχήματος BMD-4M, είναι εξοπλισμένο με διαμέρισμά μάχης, με πυροβόλο 120 χλστ και με μεγάλο βαθμό αυτοματισμού των εργασιών προετοιμασίας και βολής.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.